Straatroof en poging overval door mogelijk dezelfde dader

  • Enschede

In februari van dit jaar werd in Enschede op de 15e een jonge vrouw op straat bedreigd en bestolen. Op de 24e probeerde in diezelfde stad een man een tankshop te overvallen. De politie houdt er rekening mee dat het bij beide incidenten om dezelfde dader kan gaan.

Een belangrijke aanwijzing voor dat scenario zijn de schoenen van de dader(s). Beide keren droeg de overvaller sportieve schoenen met een lichtkleurige bovenkant en donkere zolen.

Update

Sinds de uitzending zijn er 16 tips binnengekomen, bedankt! De meeste reacties gingen over de schoenen van de man. Weet u wie hij is? Geef het door.

Straatroof

212262_ensch2d_straatroof6.jpg
Opvallende schoenen

Maandagavond 15 februari 2021 werd rond 20:50 uur een 24-jarige studente beroofd bij een pinautomaat aan de Oldenzaalsestraat. De dader bedreigde de vrouw met een keukenmes, maakte 500 euro van haar buit en ging ervandoor richting het Van Heekplein.
Op bewakingsbeelden is te zien dat de man een paar keer achter het pinnende slachtoffer langs liep, waarna hij achter een muurtje zijn kans afwachtte. Hij heeft een lichte huidskleur, een slank postuur, is zo’n 1.70 tot 1.80 meter lang en heeft een rond gezicht.
De straatrover droeg een donkere jas, mogelijk van het merk Canada Goose, en dus die opvallende schoenen.

Overval tankshop

Negen dagen later, op woensdag 24 februari, stormde rond 19.00 uur een man de shop binnen van het Esso-tankstation aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Hij bedreigde een medewerkster en eiste geld, maar de vrouw begon direct zó hard te schreeuwen dat de overvaller zonder buit op de vlucht sloeg.

212262_ensch2d_overval1.jpg
Wie is deze man?

Deze dader is vermoedelijk tussen 20 en 25 jaar oud en heeft een lichte huidskleur. Op de herkenbare schoenen na had hij donkerkleurige kleding aan, waaronder naar het lijkt een Adidas-trainingsbroek met witte banen.

Waarschijnlijk hing de man zo’n drie uur voor de overval, tussen 15:00 en 16:00 uur, al rond op de parkeerplaats van winkelcentrum Boswinkel – vlak bij het tankstation. Mogelijk is dat mensen opgevallen. 

Enschede

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.