Straatroof in park aan de Laan van Hildernisse

  • Bergen op Zoom
  • Update 

Twee jonge daders beroven twee nog jongere jongens

Update

Het is nog niet duidelijk wie de twee jonge straatrovers zijn die in bergen op Zoom 2 tieners aanvielen in het parkje aan de Laan van Hildernisse. 

Op zaterdagavond 25 juni worden twee jongens van 12 en 13 jaar beroofd in het park aan de Laan van Hildernisse in Bergen op Zoom.

160523_wijk.jpg
Vrienden

De jongens hebben rond 18.00 uur met elkaar afgesproken. Ze eten een hamburger bij de Mac en chillen daarna met elkaar. De twee wonen in de wijk Bergse Plaat in Bergen op Zoom. 

160523_bussluis.jpg
Laan van Hildernisse

Rond 22.30 uur verplaatsen ze zich naar de Laan van Hildernisse. Daar zit ter hoogte van de busbaan een klein parkje waar ze neerstrijken. Omdat het al best laat is fietst een van de jongens even terug naar huis. Daarbij ziet hij al dat ze niet de enigen zijn, er zijn ook nog twee iets oudere jongens. Ook zijn vriend ziet ze. Hij kent de jongens niet, dus zegt verder niks tegen ze.

Straatroof

Eén van de jongens mag van thuis nog even terug. De jongens doen samen nog even wat dingen op hun telefoon wanneer ze opeens worden aangevallen. Twee grotere jongens willen geld. In de worsteling smijt een van hen een telefoon stuk. De paar euro’s die de twee vrienden hebben worden afgepakt, en een van hen krijgt ook nog een stomp tegen zijn hoofd. Met dat beetje geld en een van de telefoons rennen de straatrovers weg.

160523_wijk2.jpg
Vluchtroute

De daders zijn daarna mogelijk via de sloot aan de Middelvliet verder de woonwijk Bergse Plaat ingerend. De politie houdt er ernstig rekening mee dat het gewoon jongens uit de buurt zijn. 

Signalement dader 1

Het gaat om twee tieners. De een was een lange, magere blanke of lichtgetinte jongen van een jaar of 18. Hij was lang, rond de 1.90 meter. Hij had kort haar en was helemaal in het zwart gekleed. De slachtoffers dachten dat hij met een Marokkaans accent sprak.

Signalement dader 2

De andere jongen was jonger en kleiner. Hij is mager, lichtgetint, wordt 15 of 16 jaar geschat en is rond de 1.70 meter lang. Opvallend was dat hij een heel rond gezicht had met grote oren en grote oorlellen. Verder had hij donkere ogen en zwart krullend kort haar dat was opgeschoren.

  • Wie heeft een vermoeden wie de daders zouden kunnen zijn? 
160523_daphne_wansink.jpg
Wijkagent

Direct contact met de wijkagent van Bergse Plaat in Bergen op Zoom kan onder andere snel en makkelijk via Twitter.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Laan van Hildernisse

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.