Straatrover vermoedelijk ook achter overval hotel

  • Den Helder
  • Update 

In de nacht van 11 op 12 februari 2017 probeert een man er vandoor te gaan met andermans net-gepinde geld. Kort daarna is er een overval bij een hotel, gepleegd door vermoedelijk diezelfde dader.

Update

Tot nu toe 9 tips over de verdachte, waarbij ook mogelijke namen zijn genoemd.

118328_den-helder_dadtas.jpg
Rabobank Julianaplein

Het lukt de jongen niet om geld op te nemen, waarop hij op advies van de onbekende man besluit de geldautomaat van de Rabobank te proberen aan het Julianaplein. De man loopt met hem mee en blijft vlak bij de jongen staan terwijl hij pint. Het is dan kort na 04.00 uur.

118328_den-helder_dada.jpg

Wanneer het geld uit de automaat komt, blijkt het werkelijke motief van de eerst zo vriendelijke man: hij grist de jongen het geld uit handen en zet het op een lopen. De jongen haalt hem echter in en na een korte worsteling heeft hij zijn geld terug. De straatrover slaat op de vlucht.

  • Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

Hotel aan de Parallelweg

Enkele minuten later slaat een jong ogende man de glazen deur in van het nabijgelegen hotel Wienerhof aan de Parallelweg. In het café van het hotel maakt hij een paar pakjes sigaretten buit en het geld uit de kassa. De nachtportier die probeert hem te stoppen, bedreigt hij met de dood.

  • Wie kan meer vertellen over de overval bij hotel Wienerhof of over de straatroof op het Julianaplein in Den Helder?
118328_den-helder_dadd.jpg
Signalement

De dader van de beroving, en vermoedelijk ook van de overval, viel op door de geel met rode plastic tas van Dekamarkt die hij bij zich droeg. Volgens het slachtoffer ging het om een jonge man die met een licht accent spreekt.

118328_den-helder_dadc.jpg

Tijdens de beroving droeg de man een donkerkleurig jack met capuchon, een spijkerbroek en lichtkleurige sportschoenen.

  • Wie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari, tussen 03.30 en 05.00 uur, deze man gezien in de omgeving van het Julianaplein en/of de Parallelweg?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Den Helder

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.