Taxichauffeur gezocht in verband met dood Italiaan (30)

  • Amsterdam
  • Update 

De taxichauffeur is een belangrijke getuige in het onderzoek.

Update

Meer dan 20 reacties over de onbekende taxichauffeur. Veel mensen dachten het bordje van zijn taxibedrijf te herkennen, maar helaas zijn het juiste bedrijf en de chauffeur nog niet gevonden.

In de vroege ochtend van 27 januari 2016 overlijdt een Italiaan (30) tijdens een vechtpartij in een huis aan de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid. Eén van de laatste personen die deze man levend voor de ruzie heeft gezien, is een taxichauffeur. De politie wil hem graag spreken om meer over het slachtoffer te weten te komen.

tcm17348658_large.jpg
Opgehaald

De taxichauffeur heeft het latere slachtoffer in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 januari opgepikt in Zuid-Holland, mogelijk Rotterdam, Den Haag of Leiden.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de taxichauffeur?
tcm17348657_large.jpg
Hotel

Daarna zijn ze samen naar het Apollo Museum Hotel van Best Western aan de PC-Hoofstraat in Amsterdam gereden. Daar parkeert de grijze taxi rond 01.15 uur voor de deur.

tcm17348660_large.jpg
Uitstappen

Het latere slachtoffer stapt uit, de chauffeur blijft zo’n tien minuten in zijn grijze Mercedes voor de deur staan en verplaatst zijn wagen in die tijd.

tcm17348659_large.jpg
Koffers

Rond 01.30 uur stapt de chauffeur zelf even uit. Hij zet de koffers van zijn klant in de achterbak. Samen met het latere slachtoffer gaat hij weer zitten, en bespreken ze waarschijnlijk dat de man daarna naar de Vechtstraat wil.

tcm17348655_large.jpg
Betaald

Op de Vechtstraat worden uiteindelijk de kosten van de rit,160 euro, door een bekende van het slachtoffer, ook een Italiaan, betaald.

tcm17348656_large.jpg
Taxichauffeur

Hij wordt rond de 30 geschat en had halflang donker haar en een klein baardje.

tcm17348659_large.jpg
Taxibedrijf

Misschien herkent iemand voor welk taxibedrijf hij rijdt. Het naamboord op zijn grijze Mercedes was breed, en er stonden rode of oranje letters of cijfers op. Mogelijk gaat het om een bedrijf dat vooral in Zuid-Holland rijdt.

  • Wie weet voor welk taxibedrijf hij rijdt?

Vechtstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.