Tien woningen beschadigd door opzettelijke explosie

  • Rotterdam

Bij een ontploffing in de nacht van 5 op 6 mei 2024, in een flatgebouw aan de Sint Andriesstraat in Rotterdam, raakten behalve het doelwit nóg negen woningen beschadigd. De politie kan u beelden laten zien van de vermoedelijke dader.

Wat het motief of de aanleiding voor de explosie kan zijn, is onduidelijk. Mede daarom is het heel belangrijk dat de verdachte wordt gevonden die u hieronder ziet. Hij hing mogelijk al vanaf ongeveer 00.45 uur die nacht rond bij de centrale ingang.

Vluchtroute

De onbekende man heeft waarschijnlijk tot circa 01.10 uur bij verschillende mensen aangebeld om het complex binnen te komen. Nadat dat lukte, vond tegen 01.20 uur de ontploffing plaats en sloeg de verdachte op de vlucht richting het Oleanderplein.

Zeker is, dankzij camerabeelden, dat hij de Putsebocht overstak en via de Ericastraat de Hyacintstraat in rende. De route die de man verder vermoedelijk nam, ging daarvoor over de Salviahof en de Lavendel- en Stokroosstraat. Hij lijkt vanuit de Hyacintstraat zijn weg te hebben vervolgd richting de Lange Hilleweg.

242294 Rdam Expl Krt2
Vermoedelijke vluchtroute
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

De totale schade door de opzettelijk veroorzaakte explosie ligt rond de 30.000 euro. De bewoners van het appartement dat het doelwit leek, verblijven voor ieders veiligheid voorlopig elders.

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden van de verdachte en meld het als u een idee heeft wie hij kan zijn. Een tip doorgeven kan als volgt:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Sint Andriesstraat in Rotterdam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.