Tiener beroofd na valse advertentie op Snapchat

  • Hoorn

Twee vrienden van 18 en 19 jaar oud dachten op maandag 11 maart 2024 een scooter te kopen in de wijk Kersenboogerd in Hoorn. In plaats daarvan werden ze door drie mannen mishandeld en bedreigd. Met de bankpas van één van de slachtoffers werd ook nog eens tweeduizend euro gepind.

De 19-jarige man komt uit Barendrecht en knapt graag scooters op. Nadat hij in een advertentie op Snapchat een Piaggio Zip te koop zag staan voor 800 euro, maakte hij een afspraak met de ‘verkoper’ en trok hij met een vriend naar Hoorn.

Flat achter Vomar

De ontmoeting vond plaats op de Mina Krusemanstraat, bij een flat achter de Vomar. Eén van de drie daders had duidelijk de leiding en eiste van de 19-jarige dat die de 800 euro afgaf.
Het slachtoffer had het geld op dat moment niet bij zich en kreeg een harde klap in het gezicht. Daarna werden hij en zijn vriend gefouilleerd en moest hij zijn telefoon, bankpas en pincode afgeven.

242156_hoorn_station.jpg
Mina Krusemanstraat in Hoorn

“Blaffer”

De daders zeiden tijdens de beroving dat ze een “blaffer” bij zich hadden – straattaal voor pistool. Dat maakte veel indruk op de slachtoffers, die zich erg bedreigd voelden.

Krulletjes

De dader die de leiding leek te hebben heeft een getinte huidskleur en had zwart, opgeschoren haar met bovenop krulletjes. Hij wordt tussen 18 en 20 jaar oud  geschat. 
Zijn twee handlangers oogden ook behoorlijk jong, zo tussen 17 en 20. Ze hebben een licht getinte huidskleur en allebei een tamelijk lange neus.

242156_hoorn_huesmolen.jpg
Winkelcentrum De Huesmolen in Hoorn

Vermoedelijk bekend in Hoorn

De daders lijken goed bekend in Hoorn. Na de beroving vertrokken ze naar winkelcentrum De Huesmolen, waar ze tweeduizend euro van de rekening van het slachtoffer hebben gepind. Op het dak van het winkelcentrum werd een dag na de beroving de telefoon van het slachtoffer teruggevonden.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet meer over de drie daders?
  • Wie is mogelijk ook slachtoffer geworden van dezelfde verdachten?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Mina Krusemanstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.