Tiener tegen hoofd geschopt bij aanval door viertal

  • Den Haag

Bij station Den Haag Centraal liep een confrontatie tussen twee groepjes jongeren uit op de grove mishandeling van een 18-jarig slachtoffer. Hij werd, terwijl hij op de grond lag, hard tegen het hoofd geschopt. Er zijn beelden van de jonge man die dat op zijn geweten heeft en van drie verdachten met wie hij optrok.

Het geweld vond plaats op zondagavond 25 februari 2024, op het Anna van Buerenplein. Het slachtoffer stond daar rond 19.50 uur met een aantal bekenden te praten, toen vier jonge mannen het stationsgebouw uit kwamen en vrijwel direct ruzie zochten.

242362 Dnhaag 4luikd
Verdachten van ernstige mishandeling

Telefoon gestolen

De verdachten op de afbeelding hierboven zijn genummerd, zodat u gericht kunt tippen over degene(n) die u herkent. Het is verdachte nummer 3 die het slachtoffer tegen zijn hoofd schopte.

De agressieve jonge mannen namen ook nog eens de telefoon van het slachtoffer mee. Terwijl drie van hen terug de stationshal in vluchtten, kwam de vierde daar niet meer in beeld. Hij moet er via een andere route vandoor zijn gegaan.

Getuigenoproep

Herkent u een of meer van de verdachten aan bijvoorbeeld hun kleding, postuur of manier van bewegen? Zegt juist de combinatie van dit viertal u iets? Heeft u de mannen mogelijk in een trein gezien die avond? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Uit camerabeelden blijkt dat behoorlijk wat voorbijgangers de verdachten hebben kunnen zien. Met één getuige in het bijzonder wil de politie graag spreken: een man die met zijn fiets een stukje achter drie verdachten aan ging en iets tegen hen leek te roepen.

242362 Dnhaag Gtg
Wie zou deze getuige kunnen zijn?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

De verdachten hoeven niet uit Den Haag te komen. Heeft u een idee wie zij zijn en/of waar de politie hen kan vinden? Of weet u misschien meer over de aanleiding voor de gewelddadige confrontatie? Meld dat dan alstublieft op een van de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Anna van Buerenplein in Den Haag

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER