Twee bejaarde dames zwaargewond na straatroven

  • Eindhoven
  • Update¬†

In het weekend van 17 en 18 november 2018 werden in Eindhoven twee vrouwen op leeftijd slachtoffer van een straatrover.

De politie vermoedt dat het om twee verschillende daders gaat.

Cassandraplein

Een 85-jarige vrouw raakte op zaterdagavond 17 november 2018 ernstig gewond toen een onbekende man haar van haar tas wilde beroven. Op het Cassandraplein trapte de dader haar, nadat zij was gevallen, meerdere malen tegen het hoofd.Het slachtoffer heeft al die tijd haar tas strak tegen zich aangedrukt gehouden. De dader, die vermoedelijk een witte capuchon over het hoofd droeg, ging er zonder buit vandoor.

118510_eindhvn_so.jpg
Hoofdwond

Kort nadat de dader was weggerend, ontfermden twee passanten zich over het 85-jarige slachtoffer. Zij belden 112 en boden de hevig bloedende vrouw eerste hulp. De bejaarde dame is in het ziekenhuis behandeld aan een diepe hoofdwond die moest worden gehecht.

  • Wie heeft iets gezien van het geweldsincident op zaterdag 17 november en/of heeft in de omgeving van het Cassandraplein de mogelijke dader zien rennen?

  • Woont u in de omgeving van het Cassandraplein en heeft u een beveiligingscamera, neem dan a.u.b. contact op met de politie.

Dalheimpad

Nog geen 24 uur later en hemelsbreed nog geen 2 kilometer verderop, sloeg een straatrover toe op het Dalheimpad nabij de Diekirchlaan. Ook in dit geval was het slachtoffer een oudere dame. Deze mevrouw van 82 scheurde bij de straatroof haar heup, doordat ze op de grond viel toen de dader haar tas meegriste.

Ook van deze straatroof, op zondag 18 november rond 17.00 uur op het Dalheimpad in Eindhoven, zoekt de politie getuigen. De dader zou een getinte jongeman zijn van tussen 16 en 19 jaar oud.

  • Wie heeft iets gezien van de straatroof op het Dalheimpad en/of heeft daar in buurt een verdacht persoon gezien rond 17.00 uur op zondag 18 november?

  • Woont u in de omgeving van het Dalheimpad en heeft u een beveiligingscamera, neem dan a.u.b. contact op met de politie.

Getuigenoproep

Hoewel er op dit moment geen aanwijzingen voor zijn, onderzoekt de politie of de twee incidenten met elkaar te maken hebben.Heeft u iets gezien van een van de straatroven en/of heeft u informatie over de dader(s), laat het de politie weten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Eindhoven

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.