Twee gezinnen in gevaar door brandstichting

  • Groningen

Een aangestoken brand in een carport aan de Magnusstraat in Groningen resulteerde in enorme materiële schade, in de vroege ochtend van zondag 4 december 2022. Een buurtbewoner die toevallig wakker was en alarm sloeg, heeft mogelijk twee gezinnen het leven gered.

De vermoedelijke brandstichter staat op beeld. Ook de auto waarin hij waarschijnlijk reed, is door een aantal camera’s vastgelegd. Dat is een witte bestelauto; vermoedelijk een Citroën Berlingo of een Peugeot Partner uit een bouwjaar tussen 1996 en 2003.

Vlucht via Johan van Zwedenlaan

Het witte voertuig is voorafgaand aan het misdrijf langs de getroffen woningen gereden. De verdachte heeft vermoedelijk iets verderop geparkeerd daar in de wijk Gravenburg.
De route die ná het moment van de brandstichting is afgelegd, ging vanaf de Magnusstraat over het Hoendiep en de Zuiderweg. Het laatst kwam de bestelauto in beeld op de Johan van Zwedenlaan, vanaf waar er verschillende opties zijn: richting Groningen-stad, richting Peize of de snelweg A7 op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie weet of vermoedt wie de brandstichter kan zijn?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief?
  • Wie beschikt over beelden waarop de verdachte en/of de witte auto kunnen staan? Met name over de vluchtrichting vanaf de Johan van Zwedenlaan wil de politie graag meer weten.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Magnusstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.