Twee overvallen binnen 10 minuten

  • Eindhoven
  • Update 

Een mislukte overval op een tankstation, direct gevolgd door een overval op een Etos-filiaal. Dezelfde twee daders zitten op 19 februari 2018 achter beide incidenten.

Update

Bijna 20 tips, waarvoor dank. U dacht goed mee over de helmen en de scooter, maar de identiteit van de daders is nog niet bekend.

118259_eindhvn_x2_totaldadb.jpg

Bij tankstation Total aan de Oude Bosschebaan verschijnt die maandag rond 18.45 uur een man met een integraalhelm op. Hij beent de shop in, maar maakt vrijwel direct rechtsomkeert. Waarschijnlijk ziet hij in dat het veiligheidsglas waarachter de caissière zit, een overval kansloos maakt.

118259_eindhvn_x2_etosdadd.jpg

Hij gaat er vandoor met, zo blijkt uit bewakingsbeelden, een handlanger bij wie hij achter op de scooter springt. Enkele minuten later arriveert het duo bij winkelcentrum Strijp. Terwijl de bestuurder met de scooter buiten wacht, gaat de overvaller – nog altijd met helm op – het filiaal van Etos binnen.

Kassalade

Daar bedreigt hij een medewerkster met een vuurwapen en eist hij geld. Dat zou hij in gebrekkig Engels doen. De medewerkster verstijft van angst, waarop de overvaller zelf een paar flinke klappen tegen de kassa geeft en zo de lade er uit weet te krijgen. Met die kassalade rent hij naar buiten en gaat hij er samen met zijn handlanger op de scooter vandoor.

118259_eindhvn_x2_daders.jpg
Schootsestraat

Tijdens hun vlucht worden de mannen in elk geval nog gezien wanneer ze in noordelijke richting over de Schootsestraat rijden. De scooter waarop ze zitten is donker van kleur en heeft geen kentekenplaat.

  • Wie heeft die maandag 19 februari 2018 de twee mannen op hun scooter gezien tussen 18.30 en 19.00 uur, in de omgeving van de Oud Bosschebaan of van winkelcentrum Strijp?

De gezichten van de daders zijn niet goed te zien geweest vanwege de integraalhelmen die het duo droeg. De helm van de bestuurder was wit met zwarte bestikkering en die van de andere man was wit met groen/zwarte bestikkering.

118259_eindhvn_x2_dadjas.jpg
Bijzondere bodywarmer

De dader die met een vuurwapen bij Etos naar binnen ging, heeft volgens getuigen een lichte huidskleur. Hij had die avond een zwarte broek aan met twee witte strepen op beide pijpen, maar de belangrijkste aanwijzing vormt het jack dat hij droeg.

118259_eindhvn_x2_nw-bodywarmer.jpg

Het gaat om een bodywarmer die te herkennen is aan het logo op borst en rug van Van der Meer Dakbedekkingen.

  • Wie heeft een vermoeden over de identiteit van de daders, mogelijk in combinatie met het jack van het dakbedekkingsbedrijf? Of wie mist wellicht zo’n herkenbaar jack?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie