Twee overvallen op apotheken

  • Amsterdam
  • Update 

Beide keren zijn de daders door oplettende omstanders gefilmd.

Update

Uiteindelijk meldden zich 15 tipgevers, met informatie over onder andere kleding van de daders en hun motorscooter. Extra informatie blijft welkom.

Op maandagochtend 24 augustus 2015 rond 08.30 uur wordt de Schinkel Apotheek overvallen op de hoek van de Hoofddorpweg en de Sloterkade in Amsterdam-West. Terwijl één dader het slachtoffer onder schot houdt in het kantoortje moeten haar collega’s van de andere dader stil blijven staan, zodat hij bij de kassa kan.

  • Wie is er op maandagochtend 24 augustus 2015 rond 08.30 uur getuige geweest van de overval op de Schinkel Apotheek op de hoek van de Hoofddorpweg en de Sloterkade in Amsterdam-West?
tcm17343888_large.jpg
Vlucht

Na de overval stappen ze op een motorscooter op de Sloterkade, en rijden weg in de richting van de Rietwijkerstraat.

tcm17343881_large.jpg
Foto getuige 1

Die ochtend loopt een vrouw naar de apotheek als vlak bij haar de twee daders hun motorscooter neerzetten en haar bijna omver lopen als ze de apotheek ingaan. Ze maakte snel een foto van hun motorscooter omdat ze het niet vertrouwde.

tcm17343882_large.jpg
Foto's getuige 2

Een andere getuige, die ook de twee daders met hun integraalhelmen op de apotheek binnen zag gaan, blijft tegenover de apotheek een paar minuten staan wachten. Zodra ze naar buiten komen, maakt hij snel een paar foto’s van de daders.

tcm17343884_large.jpg
Overval Mediq Apotheek

Op maandagochtend 12 oktober 2015 om ongeveer 09.10 uur word de Mediq Apotheek aan de Postjesweg in Amsterdam overvallen. Het is twee maanden na de eerste overval en op nog geen 2 kilometer afstand van de eerste apotheek.

  • Wie is er op maandagochtend 12 oktober 2015 om ongeveer 09.10 uur getuige geweest van de overval op de Mediq Apotheek aan de Postjesweg in Amsterdam?
tcm17343883_large.jpg
Geld

De eerste roept richting de vijf medewerkers dat hij geld wil, de tweede binnengekomen overvaller zet een vuurwapen in de zij van een personeelslid en neemt haar mee naar achteren. Omdat daar niets te halen valt, smijt de eerste een kassalade op de grond en haalt er het briefgeld uit. Net als hij een volgende la wil pakken, ziet de tweede door het raam dat er politie voor de deur staat en rennen ze de zaak uit.

tcm17343880_large.jpg
Film getuige

Op het moment dat de overvallers aankomen, fietst er een man over de Postjesweg. Hij vindt de twee nogal warm aangekleed. Als hij dan ook ziet hoe ze van hun motorscooter zonder kentekenplaatje afstappen en direct de apotheek in rennen, pakt hij zijn telefoon en begint te filmen.

tcm17343887_large.jpg
Vluchtroute

Ook bij deze overval legt een getuige vast hoe de daders de apotheek uitvluchten. Op hun motorscooter scheuren ze over de stoep langs een geparkeerde politieauto, ze slaan rechtsaf de Hoofdweg op en verdwijnen richting het Mercatorplein.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17343873_large.jpg
Achtervolging

De agent in de politieauto gaat achter de motorscooter aan linksaf de Willem Schoutenstraat in, waarna ze waarschijnlijk het Rembrandtpark zijn ingereden. Daar kun je niet zo maar met een wagen in, dus daar stopte de achtervolging.

tcm17343886_large.jpg
Motorscooter

De gebruikte motorscooter is vermoedelijk een Yamaha type T-Max. De motorscooter is nog niet terecht.

  • Wie is er getuige geweest van de diefstal van de motorscooter vanaf het Amsterdamse Mercatorplein, tussen woensdagavond 8 april en donderdagochtend 9 april?
tcm17343879_large.jpg
Diefstal scooter

Waarschijnlijk is de motor gestolen vanaf het Amsterdamse Mercatorplein, tussen woensdagavond 8 april en donderdagochtend 9 april. In dat geval heeft er toen het originele kenteken MF-TH-30 opgezeten.

  • Wie weet waar de Yamaha type T-Max motorscooter van de daders nu is of heeft hem ergens zien rijden?
tcm17343878_large.jpg
Diefstal kentekenplaat

De kentekenplaat MH-VS-12 die tijdens de eerste overval op de motorscooter zat is bijna zeker tussen vrijdag 21 en maandag 24 augustus gestolen vanaf de Dr. H. Colijnstraat in Amsterdam.

  • Wie is er getuige geweest van de diefstal van de kentekenplaat MH-VS-12 tussen vrijdag 21 en maandag 24 augustus vanaf de Dr. H. Colijnstraat in Amsterdam?
tcm17343875_large.jpg
Dader 1 Schinkel Apotheek

Hij had een een lichtgetinte huidskleur, was ongeveer 1.70-1.80 m, hij had een tenger postuur, donkere ogen en zwarte netjes bijgewerkte wenkbrauwen. Hij droeg een zwarte helm, een groenkleurige gewatteerde jas van glimmende stof en daaronder een zwarte broek, mogelijk trainingsbroek, met wit logo op linkerbovenbeen. Hij droeg zwarte schoenen met een witte zool en hij had een zwarte sporttas bij zich. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent.

tcm17343877_large.jpg
Dader 2 Schinkel Apotheek

Hij had een tenger postuur, was rond de 1.70-1.80 m en hij was van top tot teen in het zwart gekleed: zwarte helm met vizier en een zilverkleurig vlak aan achterkant, een zwarte jas, broek en schoenen (mogelijk van het merk Nike).

tcm17343874_large.jpg
Dader 1 Mediq Apotheek

Volledig in het zwart gekleed: donkere jas met een wit logo op de borst en zwarte Nike schoenen.

tcm17343876_large.jpg
Dader 2 Mediq Apotheek

Hij droeg een zwarte pet, donkere bodywarmer met een witte opdruk op de rug, met daaronder een grijs kledingstuk, donkere broek en donkere schoenen met lichte zool. Beide overvallers droegen een schoudertas.

  • Wie (her)kent aan de hand van de beelden en/of de signalementen, en mogelijk in combinatie met een Yamaha type T-Max motorscooter de daders?
tcm17343885_large.jpg
Overeenkomsten

Mogelijk gaat het bij beide overvallen om dezelfde daders. Het is sowieso ongebruikelijk om een apotheek te overvallen, maar ook het vroege tijdstip, dezelfde motor, dezelfde signalementen plus de locaties die dicht bij elkaar liggen wijzen daar op.

Postjesweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.