Twee straatroven op de Koning Stadhouderlaan

 • Apeldoorn
 • Update 

Twee willekeurige slachtoffers, op nagenoeg dezelfde plek binnen een maand tijd…

Update

6 reacties, maar de gouden tip lijkt er nog niet te zijn.

In de nacht van 21 op 22 november 2015 wordt een man (46) zwaar mishandeld en beroofd op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn. In de nacht van 18 op 19 december is een plaatsgenoot (61) op bijna dezelfde plek het slachtoffer. Bij beide berovingen werd opvallend veel geweld gebruikt. Daardoor denkt de politie dat achter beide incidenten weleens dezelfde daders kunnen zitten.

tcm17346388_large.jpg
Eerste straatroof

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november rond 02.30 uur fietst een man (46) via de Koning Stadhouderlaan onder het spoor door. Hij ziet twee personen op het talud maar hij ziet pas laat dat er nog iemand op het fietspad staat. Hij wordt bewusteloos geslagen en pas een paar minuten later komt hij weer bij kennis. Het drietal is er dan al vandoor met zijn telefoon.

 • Wie is er in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november 2015 rond 02.30 uur getuige geweest van de mishandeling en beroving van een man (46) op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn?
tcm17346392_large.jpg
Slachtoffer

Ondanks zijn verwondingen is hij nog wel naar huis gestrompeld. Hij heeft een breuk in zijn onderbeen en een gekneusd oog.

tcm17346387_large.jpg
Daders

Hij was al zo snel bewusteloos geslagen dat hij nauwelijks tijd had om te zien wie hem zo hebben toegetakeld. Hij kan zich in ieder geval herinneren dat de man op het fietspad een jas met een bontkraag droeg.

 • Wie heeft er informatie over de daders?
tcm17346394_large.jpg
Telefoon

De daders stalen zijn zwarte LG type L90. Die hebben ze waarschijnlijk uit zijn broekzak gehaald toen hij bewusteloos op het fietspad lag. Mogelijk hebben de daders die telefoon nog steeds in hun bezit en is dat mensen in hun omgeving opgevallen.

 • Wie weet waar zijn zwarte LG type L90 telefoon is?
tcm17346396_large.jpg
Tweede straatroof

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 december wordt tegen 02.30 uur aan de andere kant van het viaduct weer een fietser (61) aangevallen. Hij wordt door 3 a 4 mannen aangevallen maar de man verdedigt zich. Hij weet in ieder geval één van zijn belagers hard in zijn gezicht te slaan. Na een korte worsteling geven ze het op en rennen terug richting het centrum van Apeldoorn.

 • Wie is er in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 december tegen 02.30 uur getuige geweest van de poging beroving van een fietser (61) op nagenoeg dezelfde plek?
tcm17346390_large.jpg
Gewond

Het slachtoffer heeft de dader dusdanig hard in zijn gezicht geslagen dat deze wel gewond moet zijn geraakt. Het zou dus kunnen dat deze dader zich op 19 december heeft moeten melden bij de eerste hulp om zich te laten behandelen. En het kan met name in zijn omgeving zijn opgevallen dat hij die nacht gewond thuiskwam en misschien een smoesje heeft verteld over de reden van de verwondingen

 • Wie kan er een verband leggen tussen de straatroof in december en een man met (onverklaarbare) verwondingen in zijn gezicht?
tcm17346389_large.jpg
Fiets

Toen dit slachtoffer na het incident naar huis is gefietst zag hij een fiets staan tegen de muur onder het spoor. Later die nacht stond de fiets er niet meer. Dat kan betekenen dat de fiets van één van de daders is geweest of van iemand die hem daar die nacht na 02.30 uur heeft opgehaald. In dat geval kan hij of zij een belangrijke getuige zijn.

 • Van wie was de fiets die tegen de muur onder het spoor stond?
tcm17346393_large.jpg
Stappen

Net als op 22 november kwamen de daders vanuit de richting van het centrum van Apeldoorn. Mogelijk is dat groepje zowel toen als in december op stap geweest in het uitgaansleven van Apeldoorn. Er waren geen bijzondere evenementen in de binnenstad maar mogelijk is het groepje toch opgevallen. Bijvoorbeeld in één van de cafés.

tcm17346391_large.jpg
Rondhangen<p>

De politie houdt er rekening mee dat dat groepje vaker rondhangt in de buurt van het viaduct. Misschien zijn ze daar de afgelopen maanden vaker gezien of hebben ze zelfs ook anderen geprobeerd te beroven. De politie hoort het graag als mensen in de buurt van dat spoorviaduct zo’n groepje is opgevallen.

 • Wie heeft die bewuste avonden in november en/of december het groepje mogelijk in de binnenstad van Apeldoorn gezien?

 • Wie heeft het groepje de afgelopen maanden vaker gezien in de buurt van het spoorviaduct?

 • Wie is er aangevallen door mogelijk hetzelfde groepje?

Koning Stadhouderlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.