Aangehouden

Twee verdachten van poging plofkraak nog op vrije voeten

  • Hilversum / Utrecht

De eigenaar van een Duits autoverhuurbedrijf kreeg in de nacht van 1 op 2 april 2022 een verontrustende melding: een auto van het bedrijf was buitgemaakt door middel van ‘carjacking’. De betreffende Audi RS3 reed inmiddels in de omgeving Eindhoven. Dezelfde auto was eerder die nacht gebruikt door drie verdachten van een mislukte plofkraak in het Duitse Herzogenrath, niet ver van Kerkrade.

De verdachten wisten met de opvallende auto lange tijd te ontkomen aan politiewagens en -helikopter, totdat de RS3 langs de snelweg A27 werd achtergelaten tussen Hilversum en Utrecht. Twee van de verdachten ontkwamen alsnog te voet, terwijl de derde werd aangehouden

Update

Op maandag 26 september 2022 hield de politie een tweede verdachte aan. Het gaat om een 24-jarige inwoner van Utrecht. Het onderzoek naar andere betrokkenen loopt door en uw tips zijn nog welkom..

Update

Begin oktober werd in zijn woonplaats Weesp een 21-jarige verdachte aangehouden. De politie vermoedt dat hiermee alle drie de mannen zijn aangehouden die de bewuste nacht in de achtervolgde Audi zaten. Een vierde verdachte, die de auto zou hebben gehuurd, was al in april aangehouden.