Twee verkrachtingen in Osdorp

  • Amsterdam
  • Update 

De man die twee vrouwen verkrachtte loopt nog steeds vrij rond.

Update

De politie heeft twee mannen gearresteerd, die verdacht worden van de verkrachting van de vrouw in Amsterdam Osdorp in augustus. Eén van hen wordt ook nog eens verdacht van de verkrachting in april 2014 bij de Sloterplas. De twee zijn opgepakt na een intensief onderzoek van de recherche, waarbij ook gebruik werd gemaakt van getuigenverklaringen. Het is heel goed mogelijk dat de mannen meer op hun kerfstok hebben en de politie komt dus graag in contact met eventuele slachtoffers uit Osdorp en omgeving.

In Amsterdam zijn op zondag 20 april 2014 en op zondag 3 augustus 2014 twee vrouwen verkracht door dezelfde dader. De politie sluit niet uit dat hij ook betrokken is bij nog twee andere incidenten. Het gedrag van de dader is tegenstrijdig: hij wisselt van aardig naar agressief en andersom.

tcm17330281_large.jpg
Grijpen

In de vroege morgen van zondag 20 april, Eerste Paasdag, tussen 05.00 en 06.00 uur wordt een vrouw (21) door een man gegrepen bij een bushalte tegenover het winkelcentrum Osdorpplein en theater De Meervaart in Amsterdam.

tcm17330248_large.jpg
Eerste verkrachting

Na de brug over de Osdorpergracht moet ze mee richting de flats van Ruimzicht. Bij de flats daar probeert hij de vrouw in een portiek voor een eerste keer te verkrachten.

tcm17330282_large.jpg
Handelingen

Daarna moet de vrouw mee naar het daarachter gelegen plantsoen aan de Sloterplas, waar ze bij de man op en rond de verschillende bankjes drie kwartier lang meerdere keren seksuele handelingen moet verrichten en uiteindelijk wordt verkracht. Pas dan laat hij haar achter.

tcm17330254_large.jpg
Tegenstrijdig

De dader heeft zich tijdens die drie kwartier heel tegenstrijdig gedragen. Hij was tegelijk vriendelijk en agressief. Hij stelde allemaal vragen en probeerde haar zelfs te zoenen.

tcm17330245_large.jpg
Dader

Het was een man van tussen de 25 en 35 jaar, rond de 1.75 m, met een donkere huidskleur en bruine ogen. Hij is mogelijk Hindoestaans. Hij sprak vloeiend Nederlands, had een slank postuur en had toen kort haar met een soort kuifje met gel erin, dat puntig overeind stond. Hij had een snor en wat baardgroei, alsof hij zich een paar dagen niet had geschoren. Hij zag er wel verzorgd uit. Hij had een nonchalante, stoere manier van lopen en rook naar zweet.

tcm17330250_large.jpg
Kleding

Hij was die zondagochtend 20 april gekleed in een vest/hoody met een rits erin, waarvan hij in eerste instantie de capuchon over zijn hoofd droeg. Daaronder droeg hij een geruit overhemd met iets blauw erin en een zwart/grijze spijkerbroek.

tcm17330256_large.jpg
Tweede verkrachting

Op zondag 3 augustus tussen 05.00 en 06.00 uur verkracht dezelfde dader een vrouw (32) in de bosjes bij de Baden Powellweg in Amsterdam Osdorp. De vrouw heeft even daarvoor met de man op een bankje zitten praten. Plotseling grijpt hij haar bij haar kleren, trekt haar mee de straat over de bosjes in en verkracht haar. Opeens stopt hij en loopt rustig weg richting de Osdorper Ban.

tcm17330253_large.jpg
Pet en zonnebril

Opvallend was dat hij die ochtend, terwijl het nog donker was, een zonnebril droeg. Ook droeg hij mogelijk zo’n soortgelijk petje van het merk Gucci.

tcm17330249_large.jpg
Loopje

Beide vrouwen vertellen ook dat hij apart liep. Het eerste slachtoffer noemde het stoer/nonchalant, de tweede heeft het meer over een vreemde, beetje manke manier van lopen.

tcm17330246_large.jpg
Drank

Ook opvallend was dat hij ’s ochtends vroeg in zijn eentje op een bankje zat te drinken, mogelijk whisky of andere sterke drank. Het zou natuurlijk kunnen dat hij net van een feestje kwam.

tcm17330252_large.jpg
Osdorp

De tweede verkrachting gebeurde zo’n anderhalve kilometer van de locatie van de eerste verkrachting. De man zat in Amsterdam Osdorp op een bankje op de Baden Powellweg, vlak bij de rotonde met de Ookmeerweg. Het bankje stond net voorbij een bushalte aan de kant van de flat van het Leo Polakhuis. Omdat hij voor een tweede keer is opgedoken in die buurt, denkt de politie dat hij een sterke binding heeft met of woont in Amsterdam Osdorp.

tcm17330247_large.jpg
Eerste poging

Er zijn twee vrouwen mogelijk met dezelfde man geconfronteerd. Op zaterdag 8 februari, weer tussen 05.00 en 06.00 uur, was een vrouw (34) onderweg naar de parkeergarage Osdorperplein. Ze merkte dat ze werd gevolgd door een man en heeft toen een andere route genomen. Deze vrouw heeft die man minder goed gezien en is gelijk naar iemand gelopen die daar aan het werk was.

tcm17330255_large.jpg
Tweede poging

Op een maandagmiddag in mei liet in Amsterdam Osdorp een vrouw haar hond uit toen een man passeerde op de fiets. Dat was een oud soort racefiets en de man bleef langzaam fietsen en naar haar kijken. Toen de vrouw bij haar auto terugkwam stond hij haar op te wachten. Zij voelde zich zeer ongemakkelijk en riep haar hond, die ervoor zorgde dat de man schrok en wegfietste. Deze vrouw vond de man op een Hindoestaan lijken en het signalement dat zij opgaf, komt overeen met dat van de andere slachtoffers.

tcm17330251_large.jpg
Meer slachtoffers

Er zijn misschien nog meer slachtoffers van een poging of daadwerkelijke verkrachting. De politie komt graag met hen in contact.

  • Wie is in de vroege morgen van zondag 20 april tussen 05.00 en 06.00 uur getuige geweest van de verkrachting van een vrouw (21) bij de flats van Ruimzicht in Amsterdam Osdorp of bij het daarnaast gelegen plantsoen aan de Sloterplas?

  • Wie heeft er de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 april iets gezien dat mogelijk met de verkrachting te maken heeft?

  • Wie is er op zondag 3 augustus tussen 05.00 en 06.00 uur getuige geweest van de verkrachting van een vrouw (32) in de bosjes bij de Baden Powellweg in Amsterdam Osdorp?

  • Wie heeft er op zondag 3 augustus tussen 05.00 en 06.00 uur iets gezien wat mogelijk met de verkrachting te maken heeft?

  • Wie (her)kent aan de hand van het signalement en mogelijk in combinatie met zijn tegenstrijdige gedrag, merkwaardige loopje en de wijk Osdorp de dader?

  • Wie heeft de dader mogelijk in de wijk Osdorp of omgeving gezien?

  • Wie is er slachtoffer geweest van mogelijk dezelfde dader en heeft dit niet bij de politie gemeld?

Baden Powellweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER