Tweemaal brand gesticht bij islamitisch centrum

  • Veldhoven

Het motief voor twee brandstichtingen afgelopen augustus in Veldhoven, bij een islamitisch centrum aan de Kruisstraat, is nog onduidelijk. Wel heeft de politie camerabeelden veiliggesteld van verdachten.

Het gaat om een duo dat in de nacht van 16 op 17 augustus 2022 op een scooter naar de locatie kwam én drie nachten later een man die in z’n eentje brand kwam stichten. Neem alstublieft contact op met de politie als u iemand op de beelden herkent.

Dop van jerrycan

Behalve de beelden hierboven zijn er meer aanknopingspunten. Zo liet één van de daders die grote schade aanrichtten de dop achter van een jerrycan; vermoedelijk een zoals op de foto hieronder.
Hopelijk zet dat iemand aan het denken, zoals wellicht een winkelier in de omgeving Veldhoven die mogelijk zo’n jerrycan heeft verkocht in de periode voor de brandstichtingen.

222366_veldhvn_jerrydopcan.jpg
Gevonden dop en mogelijk soortgelijke jerrycans
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

De politie zoekt in elk geval twee en mogelijk drie verdachten. Neem alstublieft contact op als u weet of vermoedt wie een of meer van de personen op de camerabeelden kunnen zijn. Ook als u een idee heeft over een mogelijk motief voor de brandstichtingen komt de politie heel graag met u in contact.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Kruisstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.