Veel dreiging, weinig buit bij serie overvallen op tankshop

  • Rotterdam

Een tankstation aan de Groene Kruisweg in Rotterdam werd in twee maanden tijd maar liefst vier keer overvallen. In de nacht van 9 op 10 januari 2022 werd de aanwezige medewerker bedreigd met een vuurwapen. Bij de eerdere incidenten gebruikten de daders onder meer een klauwhamer en een mes.

Er zijn nogal wat overeenkomsten tussen de overvallers. Ze leken stuk voor stuk behoorlijk jong en opgefokt, droegen donkere kleding en hadden allemaal een deel van hun gezicht bedekt. Of ze tot dezelfde groep behoren, heeft de politie vooralsnog niet kunnen vaststellen.

Update

De politie kreeg veel tips over de kleding van een aantal van de overvallers. Ook is er een aantal genoemd van mogelijke verdachten. De recherche kan zéker verder, maar meer informatie is nog heel welkom.

Via fietspad

Nóg iets dat de verschillende daders gemeen hebben, is dat ze allen te voet kwamen en vertrokken via het fietspad dat achter de tankshop langs loopt. Op 10 november 2021 deden twee overvallers dat. Binnen joegen ze een medewerkster de stuipen op het lijf.

222112_rotterdam_10nov2luik.jpg
Twee overvallers op 10 november 2021

Terwijl de ene dader riep dat hij een wapen in zijn tas had zitten, dreigde de andere met een mes. Er zat voor het slachtoffer helaas niets anders op dan het geld uit de kassa af te geven.

Gewapend glas

Tien dagen later, op de 20e, stonden twee van haar collega’s achter het gewapende glas van de kassaruimte. Zij bleken niet erg onder de indruk van de overvaller. Die reageerde zijn frustratie af door met zijn klauwhamer op de ruit te slaan.

222112_rotterdam_20novdadb.jpg
Deze overvaller maakte alleen wat snacks buit

Op de valreep graaide deze dader nog wat snacks mee, voordat hij zonder verdere buit het hazenpad koos.

Toegangsdeur op slot

Net na twaalven in de nacht van 29 op 30 november viel het plan van twee overvallers volledig in het water. Toen ze aankwamen zat de toegangsdeur op slot en het lukte hen niet die open te krijgen. Met de meegebrachte klauwhamer het glas kapot slaan, lukte niet.

Vuurwapen en breekijzer

Zes weken later, op maandag 10 januari 2022, stormden opnieuw drie daders de tankshop binnen. Zij dreigden met een vuurwapen en probeerden met een breekijzer de deur naar de kassaruimte open te breken. Hun uiteindelijke buit zou bestaan uit niets meer dan wat blikjes drinken.
Dit drietal staat het duidelijkst van alle overvallers op beeld, vooral doordat ze een tijdje dreigend in de deuropening bleven staan. Wie herkent hen aan hun kleding, aan de blauwe tas of mogelijk aan het stukje dat zichtbaar is van hun gezicht?

222112_rotterdam_10jan-mluik.jpg
Overvallers maandag 10 januari 2022
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden van de verdachten. Kent u de identiteit van een of meer van hen, neem dan alstublieft contact op met de politie. Dat mag natuurlijk ook anoniem.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Groene Kruisweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER