Verdachten op beeld van twee bomaanslagen

  • Eindhoven

De politie in Eindhoven onderzoekt twee aanslagen met brandbommen die in maart van dit jaar werden gepleegd en het mogelijke verband daartussen. De eerste was bij het woonhuis van een gezin en twee dagen later volgde een ontploffing bij een restaurant.

De gebruikte materialen – een combinatie van brandbare vloeistof en zwaar, illegaal vuurwerk – kwamen bij allebei de incidenten overeen. Daarnaast heeft beide keren een dader gefilmd met zijn telefoon; mogelijk om aan een opdrachtgever te laten zien dat de klus geklaard was.

Woning aan de Elzentlaan

In de nacht van 2 op 3 maart 2024 zijn twee vermoedelijk nog jonge mannen door camera’s vastgelegd op de Elzentlaan in Eindhoven. Tegen 03.00 uur staken ze een explosief af dat ze vervolgens de voortuin van de slachtoffers in gooiden.

Kijkt u goed naar de beelden hierboven en meld het alstublieft als u iets denkt te herkennen aan de verdachten. Let u op hun postuur, hun kleding en hun manier van bewegen. Ook als u iets vermoedt over een motief of eventuele opdrachtgever(s), hoort de politie heel graag van u.

Restaurant aan de Kerkstraat

Het was twee etmalen later één verdachte die in beeld kwam op de Kerkstraat. U ziet hem hieronder. Deze persoon werd ook gefilmd tijdens het aanlopen en later wegrennen door de Paradijslaan. In de tussentijd liet hij een explosief afgaan bij een grillrestaurant.

De pui van het pand raakte zwaar beschadigd, maar de brand die ontstond kon gelukkig al snel worden gedoofd. In de appartementen boven het restaurant lagen 17 mensen te slapen, die gelukkig ongedeerd bleven.

Uw informatie of beelden

Weet u meer over de vermoedelijk nog jonge man die ’s ochtends vroeg op dinsdag 5 maart 2024 is gefilmd daar op de Kerkstraat? Heeft u informatie over een mogelijk motief voor de aanslag bij het restaurant? Geef dat dan zo snel mogelijk door aan de politie.

Meld het alstublieft ook als u iets weet over een mogelijke opdrachtgever en/of over een verband tussen de twee bedreigende incidenten. Beschikt u over camerabeelden die van belang kunnen zijn voor het onderzoek, neem dan contact op of upload uw materiaal direct naar de recherche.

242230 Eindhvn Bb
Meld het a.u.b. als u iets over de verdachten weet

Eindhoven

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.