Verdovende middelen in woning neergeschoten man

  • Woerden

Rond 02.15 uur in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november 2022 werd geschoten bij een pand aan de Leidsestraatweg in Woerden. De politie trof even later de 59-jarige bewoner zwaargewond aan in zijn deuropening.

Zodra duidelijk werd dat de man de beschieting zou overleven, is hij aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. Tijdens het onderzoek in de woning van de man, naar sporen die met het vuurwapengeweld te maken konden hebben, trof de politie namelijk een grote hoeveelheid verdovende middelen aan.

222487_woerdn_Regio8.jpg
Politie doet onderzoek bij de woning

Daders met bivakmutsen

Het is niet uit te sluiten dat het schietincident te maken kan hebben met de mogelijke handel in die middelen. Zeker is dat echter niet. De politie hoort graag van een ieder die iets weet of vermoedt over het motief voor het schietincident.
Volgens getuigen waren er meerdere daders bij het geweld betrokken. Er zijn verdachten gezien die allen donkerkleurige kleding droegen en een bivakmuts op hadden. Heeft u een of meer van die mannen gezien die nacht in de omgeving van de Leidsestraatweg en heeft u daar nog niet met de politie over gesproken, meld u zich dan alstublieft.

Kort beeldfragment

Daarnaast is er door getuigen een donkerkleurige auto gezien waarin mogelijk de daders reden. Dat gaat vermoedelijk om een Audi van het type Q3 of Q5.
De politie beschikt over een kort beeldfragment waar waarschijnlijk die auto en een verdachte op te zien zijn. Een paar honderd meter van de plaats delict, nog in Woerden, werd zo’n Audi gefilmd toen deze even stopte. Er stapte kort iemand uit die leek te controleren of de achterklep goed dicht zat. Het voertuig reed vervolgens weg in de richting van de snelweg A12.

Link met Den Bosch?

Mogelijk hebben de verdachten een link met Den Bosch of omgeving. Dit omdat de kentekenplaten die die nacht op de Audi zaten, in Den Bosch gestolen bleken te zijn.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De neergeschoten 59-jarige bewoner verklaart dat hij zich heeft verweerd tegen zijn belagers. Daarbij zou één van de daders een snijwond in het gezicht hebben opgelopen. Hopelijk zegt dat iemand in zijn omgeving iets. Wilt u daar iets over vertellen, kan dat desgewenst anoniem.

Andere aanknopingspunten waarmee u de politie kunt helpen, zijn dat de verdachten zich mogelijk met verdovende middelen bezighouden én dat ze in elk geval die 15e en of 16e november konden beschikken over een Audi Q3 of Q5.
Woont u zelf in de omgeving van de Leidsestraatweg daar in Woerden en heeft u beeldmateriaal waar mogelijk de verdachten en/of hun auto op kunnen staan, neem alstublieft contact op. Uw beelden direct uploaden kan via het tipformulier hieronder.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Leidsestraatweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.