Vernielingen kapperszaken op en rond Bernardusplein

  • Tilburg
  • Update 

Waarschijnlijk komen de vandalen uit de buurt. In de nacht van zondag 6 op maandag 7 november 2016 worden door een groep jongeren vernielingen gepleegd bij twee kapperszaken. Waarschijnlijk komen de vandalen uit de buurt.

Update

De 2 tips hebben nog naar de daders geleid, mogelijk zijn dat jongeren uit de buurt. Vraag blijft waarom ze nou juist die twee kappers moesten hebben. Is het een soort wraakactie? Blijf meedenken!

tilburreg_bernardusplein.jpg
Kapsalon La Majirel

Maandagochtend 7 november ontdekt de eigenaar van kapsalon La Majirel aan het Bernardusplein dat ’s nachts een van de ruiten is ingegooid. Schade: 3000 euro. Er is een brandblusser leeggespoten door de brievenbus, binnen zit alles onder een bluspoeder. 

tilburreg_casbroek.jpg
Kapperszaak Cas van den Broek

Diezelfde nacht blijkt hemelsbreed 750 meter verderop aan het Westerpark nog een kapper ook doelwit van vandalen te zijn geweest. Omdat bij kapperszaak Cas van den Broek een camera hangt is vastgelegd wat er gebeurt. Rond 04.40 uur is te zien dat drie mannen het raam proberen te rammen met een brandblusser, maar omdat het gelaagd glas is breekt het niet. 

tilburreg_kapper10.jpg
De volgende dag

Bij de zaak waar de brandblusser was leeggespoten, wordt meteen de nacht erna opnieuw een ruit ingegooid en opnieuw de zaak vol met bluspoeder gespoten. Weer alles schoonmaken, weer alle afspraken van de ochtend afbellen, ergernis en financiële schade.

tilburreg_3luik.jpg
Jongeren uit de buurt

De politie denkt dat de vernielingen zijn uitgevoerd door jongeren die daar in de buurt wonen of daar naar school gaan. 

  • Wie heeft een vermoeden wie deze vandalen zijn? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Bernardusplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.