Viertal gezocht voor zware mishandeling fietser

  • Amsterdam
242305 Upd Hm

Vier inzittenden van een busje zijn uitgestapt en achter een fietser aan gerend, die ze vervolgens ernstig mishandelden. De aanleiding: het slachtoffer had in een smalle straat per ongeluk een zijspiegel van het busje geraakt.

Bijzonder korte lontjes dus bij het gezochte viertal. Ze schopten en sloegen de jonge man zo vaak en zo hard tegen zijn hoofd dat hij er diverse kneuzingen, een hersenschudding en een gebroken tand aan overhield. Ook anderen uit het groepje waarmee het slachtoffer fietste raakten gewond.

Slatuinenweg

Het geweld speelde zich af op de Slatuinenweg in Amsterdam, rond 23.20 uur op 31 mei 2024. Het voertuig waarnaar de daders vervolgens terugliepen, had geblindeerde ramen en lijkt volgens de slachtoffers op het voorbeeld hieronder.

242305 Slatuin Bus
Vermoedelijk soortgelijke personenbus

Baarsjesweg

Het slachtoffer fietste die vrijdagavond met wat vrienden door de stad. Ze vierden een vrijgezellenfeest; vandaar de opmerkelijke outfit van één van hen.

Even voor de mishandeling had het groepje, net als de verdachten, over de Baarsjesweg gereden. Daar tikte het slachtoffer in het passeren de spiegel aan.

242305 Upd Bb
Herkent u iemand, geef dan a.u.b. diens code door
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Uw tip over een of meer van de verdachten doorgeven kan als volgt:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Slatuinenweg in Amsterdam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER