Vrachtwagenchauffeur overrompeld door gewelddadig tweetal

  • Gendringen

Op een terrein aan de Industrieweg in Gendringen, in Gelderland nabij de Duitse grens, vielen eind februari 2024 twee daders een vrachtwagenchauffeur aan. Ze sloegen hem en spoten pepperspray in zijn gezicht.

De politie geeft beelden van het tweetal vrij. Daarop is te zien dat ze het beveiligde terrein op kwamen door over een hek te klimmen. Vervolgens hebben ze een tijd staan wachten totdat het slachtoffer daar met zijn auto aankwam.

Zwarte Renault

De vrachtwagenchauffeur klom die ochtend van 28 februari rond 04.50 uur de cabine in, waarna direct de overvallers tevoorschijn kwamen. Ondanks dat het slachtoffer amper nog kon ademen door de schrik en de pepperspray, wist hij de verlichting en de claxon van de wagen te activeren.

Zijn belagers sloegen daarop op de vlucht. Uit onderzoek komt naar voren dat het tweetal mogelijk uit Arnhem komt en destijds vermoedelijk in een zwarte Renault reed. Hopelijk zegt dat iemand iets.

Tippen kan anoniem

Heeft u de mannen en/of mogelijk zo’n auto die woensdagochtend gezien en/of vermoedt u iets over een mogelijk motief voor de aanval? Neem dan alstublieft contact op; dat kan desgewenst anoniem. Ook informatie over een mogelijke opdrachtgever is nog heel welkom.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Uit onderzoek is gebleken dat onder het voertuig waarmee het slachtoffer naar het bedrijfsterrein reed, een baken was geplaatst. Mogelijk wisten de daders hierdoor hoe laat de chauffeur bij de vrachtwagen zou aankomen.

De politie houdt er daarnaast rekening mee dat de verdachten mogelijk al eerder hebben staan posten in de omgeving van de Industrieweg. Is dat u wellicht opgevallen, herkent u iets aan de mannen op de beelden of denkt u iets te weten over een reden voor de overval? Neem dan alstublieft contact op op een van de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Industrieweg in Gendringen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.