Vrouw (32) bedreigd en beroofd bij haar woning

  • Roosendaal

Een gezellige carnavalsavond in Roosendaal eindigde voor een 32-jarige vrouw in een nachtmerrie. Bij het thuiskomen werd ze door twee daders overvallen onder bedreiging van een wapen.

De politie roept getuigen op zich te melden en omwonenden om hun camerabeelden te checken. Het gaat om de omgeving van de Eikenlaan daar in Roosendaal, waar de daders kunnen zijn gefilmd tussen 00.00 en 02.00 uur in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari.

Update

De informatie die een aantal kijkers doorgaf, heeft nog niet tot aanhoudingen geleid. Heeft u een idee wie de vrouw en de man kunnen zijn die het slachtoffer overvielen, meld het alstublieft. 

Wapen in nek

Het slachtoffer stond net in de portiek van haar flat toen ze een wapen in haar nek voelde. Dat werd vastgehouden door een man die gebrekkig Engels bleek te spreken. Zijn handlanger – een vrouw – sprak accentloos Nederlands.
De 32-jarige bewoonster werd door het tweetal naar binnen gedwongen en moest uiteindelijk haar heuptasje afgeven. Daarin zaten onder meer contant geld en een iPhone, bankpas en id-kaart.

222121_roosendaal_SV-Eikenln6.jpg
De Eikenlaan in Roosendaal

Signalement overvallers

Allebei de daders zijn vermoedelijk zo’n 1.70 meter lang. De vrouw heeft een lichte huidskleur en droeg die nacht haar blonde haar in een staartje. Ze had een soort ‘huispak’ aan van wit fleece.
De mannelijk overvaller heeft een getinte huidskleur, is slank en wordt rond 40 jaar oud geschat. Hij heeft donker, mogelijk zwart haar dat ten tijde van de beroving gemillimeterd was.

Roze pruik

Tot aan het moment dat het tweetal er met het heuptasje vandoor ging, had de man het wapen op het slachtoffer gericht gehouden. Dat herkenbare tasje kan voor mogelijke getuigen ook een aanknopingspunt zijn. Het gaat om een heuptasje van bruin en wit koeienleer met een grote, turquoise steen erop.
Daarnaast kunnen de daders zijn opgevallen doordat ze géén feestkleding aanhadden. Het slachtoffer daarentegen droeg onder meer een lange, roze pruik. Mogelijk heeft iemand gezien dat een man en een vrouw haar achtervolgden in de richting van de Eikenlaan.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De politie zou heel graag dashcam- en bewakingsbeelden bekijken van met name de Eikenlaan, de Burgerhoutsestraat en de Raadhuisstraat. Het gaat daarbij om opnamen die tussen middernacht en 02.00 gemaakt zijn die nacht van 25 op 26 februari.
Denkt u iets te hebben gezien van de overval, heeft u een idee wie de twee daders kunnen zijn of heeft u andere informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn? Neem alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Eikenlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.