Vrouw (58) ernstig gewond door explosief in haar woning

  • Rotterdam

Een 58-jarige vrouw raakte dinsdag 18 mei 2021 ernstig gewond nadat een zwaar explosief haar woning in werd gegooid. Het gebeurde omstreeks 23.50 uur aan de Schaarweide in Rotterdam.

Het slachtoffer hoorde kort daarvoor glasgerinkel in haar keuken, waarna ze ging kijken wat er aan de hand was. Ze zag niet alleen dat er een steen door de ruit was gegooid, maar stond ook oog in oog met één van de daders.

Zwaar explosief

De man leek zich niets van de bewoonster aan te trekken. In de seconden die volgden, gooide hij een zwaar explosief de woning in. Het slachtoffer had geen kans meer te vluchten en werd meegetrokken in de knal en vuurzee die volgden.
De bewoonster raakte door de explosie zwaar gewond. Nadat buren haar te hulp schoten, werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis.

Bewakingsbeelden van daders

Gelukkig zijn er beelden van de daders. Daarop is te zien hoe één van hen eerst de steen door de ruit gooit. Daarna gooit de ander het explosief. Samen vluchtten ze de tegenovergelegen brandgang in in de richting van de Dordtsestraatweg.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie (her)kent de daders?

Weet u naar wie de politie op zoek is of weet u iets over hun motief? Neem alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Schaarweide

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.