Vrouw (84) mishandeld door inbrekers

  • Veenendaal

Op een avond in maart 2022 werd een toen 84-jarige inwoonster van Veenendaal rond 22.30 uur, net toen ze naar bed wilde gaan, in haar woning overrompeld door twee rondstruinende inbrekers. Die namen haar hardhandig de sieraden af die ze droeg, waarna het duo via het balkon vertrok.

Beide daders hadden donkerkleurige kleding aan en spraken Nederlands. Volgens het slachtoffer droeg de ene grijze handschoenen en had de andere een opvallend bol gezicht. De politie heeft van één van de mannen een DNA-spoor kunnen veiligstellen; dat kan helpen om ook anderhalf jaar na dato deze zaak nog op te lossen met uw tips.

Verdachten in omgeving

In de omgeving van de woning van mevrouw aan de Fluitersstraat zijn die dinsdag de 22e in elk geval twee verdachten door camera’s vastgelegd. Die zijn helaas niet erg herkenbaar, maar mogelijk zegt hun aanwezigheid daar die avond iemand iets.
Een derde persoon op diezelfde beelden zou een toevallige passant kunnen zijn met wie de politie heel graag in contact zou komen. Het is echter nog niet uitgesloten dat dit een handlanger van de overvallers betreft. Was u degene die daar liep, heeft u een idee wie die persoon zou kunnen zijn of weet u iets anders over de woningoverval? Geef het alstublieft door aan de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u een vermoeden over de identiteit van (een van) de overvallers? Neem alstublieft contact op met de politie. Dat kan als u dat liever heeft ook anoniem.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Fluitersstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.