Vrouw invalide na aanrijding, dader doorgereden

  • Eindhoven
  • Update 

In Eindhoven werd op 6 januari 2018 een 45-jarige vrouw tijdens het oversteken van het kruispunt rijksweg A270 - Eisenhowerlaan op haar fiets aangereden. Ze raakte zeer ernstig gewond en is sindsdien blijvend invalide. De automobilist die haar raakte, reed daarna door. De politie is op zoek naar een aantal belangrijke getuigen. en wil ook graag eventuele beelden ontvangen van automobilisten die rond die tijd met een dashcam over de kruising zijn gereden.

Update

Na de oproep 8 tips, dank daarvoor! De bestuurder van de auto met de alarmlichten heeft zich gemeld. De politie hoopt dat die bestuurder meer duidelijkheid kan geven over wat zich bij die kruising heeft afgespeeld. Verder nogmaals het verzoek aan alle andere automobilisten en getuigen daar in Eindhoven om zich te melden.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

De vrouw en haar partner zijn die zaterdagavond na een feestje vanuit Nuenen via de Wolvendijk op weg naar huis in Eindhoven. Ze fietsen richting de kruising van de rijksweg A270, met de Eisenhowerlaan aan de rand van de stad. Om 23.30 uur  steekt de vrouw de Eisenhowerlaan over en wordt geraakt door een auto, die vanuit de richting van Helmond,  Eindhoven inrijdt. 

eimndhobbeneishowerlaanfoto4.jpg
Zwaargewond

Het slachtoffer is er zo slecht aan toe dat ze in eerste instantie niet verplaatst kan worden. Midden op de Eisenhowerlaan wordt geprobeerd haar leven te redden. Ze heeft ernstig letsel aan haar beide benen en verliest veel bloed. Onderweg naar het ziekenhuis moet er een noodstop worden gemaakt om te intuberen. 

eimndhobbeneishowerlaanpolo.jpg
Bestuurder meldt zich volgende dag bij de politie

Nog geen drie kwartier na het ongeluk wordt aan de Boschdijk in Eindhoven een Volkswagen Polo teruggevonden. Uit technisch onderzoek blijkt later dat de bumper beschadigd is door de aanrijding met de vrouw. De vermoedelijke bestuurder van de auto meldt zichzelf later de volgende dag bij de politie. Het is een man van 29. De politie wil graag weten wie die beschadigde blauwe Volkswagen Polo in de drie kwartier tussen de aanrijding en dat de auto werd teruggevonden heeft zien rijden. Hij is toen met de losse bumper slepend over de grond bij het station gezien.

eimndhobbeneishowerlaanfoto6.jpg
Mogelijk tweede auto bij het ongeluk betrokken

Daar is deze zaak niet mee opgelost want verschillende getuigen verklaren aan de politie er mogelijk een tweede auto bij het ongeluk betrokken is. Een van de scenario’s is, dat de vrouw geraakt is door een auto, is gevallen en daarna door een tweede auto is aangereden. De politie houdt er dus serieus rekening mee dat een tweede automobilist de vrouw heeft geraakt en mogelijk zelfs heeft overreden. En die bestuurder is niet alleen doorgereden, maar heeft zich daarna niet gemeld, terwijl het aannemelijk is dat hij heeft gemerkt dat hij iemand aanreed.

eimndhobbeneishowerlaanauto4.jpg
Automobilisten die langs de zwaargewonde vrouw zijn gereden

Rond het moment van het ongeluk komen er twee auto’s vlak achter elkaar Eindhoven inrijden, gevolgd door een veel sneller rijdende wagen. En vlak daarna een andere auto waarvan opeens de verlichting fel oplicht. Deze bestuurder remt opeens af en gaat stil staan met de alarmlichten aan. Maar terwijl de vrouw al zwaargewond op straat ligt, rijden er toch verschillende auto’s voorbij. Die gaan wel langzamer rijden, maar stoppen niet. Ook de auto met de alarmlichten rijdt weer door. Pas ruim een minuut na de aanrijding, komt het verkeer op de Eisenhowerlaan tot stilstand en komen mensen de vriend en het slachtoffer helpen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Eisenhowerlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.