Vrouw mishandeld en met tondeuse bedreigd

  • Vleuten
  • Update 

Het 22-jarige slachtoffer staat haar mannetje

Update

De politie kreeg tot nog toe 10 tips binnen, maar de daders zijn nog niet herkend.

Op dinsdag 1 november wordt in Vleuten een dan 22-jarige vrouw aangevallen door 3 mannen die haar haar willen afscheren met een tondeuse. Het slachtoffer weert zich zo kranig dat de mannen hun poging staken en op de vlucht slaan.

117329_vleuten_nw-dad1b.jpg
Pakketje

De vrouw is in de woning aan de Haagwindelaan alleen thuis met haar zoontje wanneer er wordt aangebeld. Er staat een man voor de deur die zegt dat hij een pakketje voor haar heeft. De oranje jas die hij aan heeft is van Thuisbezorgd.nl. Hij weet niet de naam te noemen van degene voor wie het pakketje is én heeft hij een blauw oog. Logisch dus dat de vrouw het zaakje niet vertrouwt. Zij pakt het pakketje niet aan en doet de voordeur weer dicht.

2 uur later staat dezelfde man weer voor de deur, maar nu met nog 2 andere mannen bij zich. Via de intercom bij de voordeur probeert hij het slachtoffer ervan te overtuigen dat het pakketje toch echt voor haar is. Zij trapt er nog steeds niet in.

117329_vleuten_nw-2luik2-3.jpg
Tondeuse

Dan blijkt dat ze de voordeur niet goed op slot had gedaan en stormen de 3 daders ineens naar binnen. Ze slaan haar en werken haar naar de grond en dan wordt duidelijk waarvoor ze zijn gekomen: één van hen probeert met een tondeuse haar haar af te scheren. Het slachtoffer vecht zo verbeten terug dat de daders het er al snel bij laten zitten. Ze rennen de deur uit en vluchten over de Haagwindenlaan in de richting van de Rivierkom.

Opdracht

De 22-jarige vrouw kent haar belagers niet. Het is mogelijk dat zij in opdracht hebben gehandeld, maar het is onduidelijk wie er achter zo’n opdracht kan zitten. Gezien het vernederende aspect van de zaak, vermoedt de politie dat het motief in de relationele sfeer ligt.

  • Wie heeft een concreet vermoeden over het motief voor de aanval en/of over een mogelijke opdrachtgever?
117329_vleuten_nw-dad2a.jpg
Signalementen

Dader 1, de man in de oranje Thuisbezorgd-jas, is ongeveer 1.80 meter lang, is slank en had op die 1e november een blauw oog. Dader 2, de man die de tondeuse hanteerde, heeft een smal tot mager postuur, is zo’n 1.70 meter lang en droeg die dag een bril en had een stoppelbaard. Volgens het slachtoffer vielen bij deze dader zijn hangende oogleden erg op.De 3e dader is wat dikker dan de anderen, is tussen 1.80 en 1.85 meter lang en heeft dikke wenkbrauwen. Hij droeg die dag een donkerkleurige pet, vermoedelijk van Nike, en ook hij had een stoppelbaard.

Alle drie de mannen spraken accentloos Nederlands en zijn vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst.

  • Wie (her)kent één of meerdere van de mannen aan de hand van de bewakingsbeelden of de signalementen?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Haagwindelaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.