Vrouw slachtoffer van Marktplaatsfraude

  • Rotterdam / Leeuwarden

Iets kopen of verkopen via Marktplaats; een fluitje van een cent. Helaas vinden criminelen dat ook. Een vrouw uit Leeuwarden werd op 21 september 2019 het slachtoffer van zo’n fraudeur.

Update

Er zijn vijftien tips binnengekomen over deze zaak, bedankt! Blijf op uw hoede voor deze vorm van fraude.

Met behulp van de ‘gelijk oversteken-dienst’ kunnen gebruikers van Marktplaats eerlijk handelen. De koper maakt alvast het geld over, maar dat ontvangt de verkoper pas wanneer de spullen zijn geleverd. Een prima dienst, die veilig werkt binnen de eigen website en app van Marktplaats. 

Valse website

Het slachtoffer dacht gebruik te maken van deze dienst, maar de zogenaamde koper stuurde haar een link van een valse website. Toen zij eenmaal haar bankgegevens hierop had ingevuld, konden de criminelen direct bij haar geld.

Pinner in Rotterdam

Haar geld werd opgenomen door een man in Rotterdam. Hij parkeerde zijn Seat Mii of Skoda Citigo aan de Zwart Janstraat en haalde vervolgens duizenden euro’s van de rekening van het slachtoffer.

Stadhuisplein

Kort daarna ging hij ook nog met een andere man naar een geldautomaat aan het Stadhuisplein in Rotterdam. Dankzij de bewakingscamera’s kunnen we het tweetal niet alleen zien, maar ook horen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie herkent de pinners?

Geef het door als u weet wie de mannen zijn.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Zwart Janstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.