Vrouwen op pad met bij inbraak gestolen creditcard

  • ’s-Heerenberg

Een inwoner van ’s-Heerenberg, onder Doetinchem aan de Duitse grens, kreeg bericht dat er grote bedragen waren opgenomen met zijn creditcard. Opmerkelijk, aangezien de man op dat moment zónder die pas op vakantie was.

De man was tussen 3 en 14 augustus 2020 van huis. In die periode is door onbekenden in zijn woning ingebroken, waarbij onder meer een aantal sieraden, de bewuste creditcard, wat contant geld en een hele kluis werden meegenomen. De kluis werd kort daarna teruggevonden in Ede.

Pinnende vrouwen

Van twee vrouwen die met de gestolen pas geld hebben opgenomen, heeft de politie bewakingsbeelden veiliggesteld. Of zij zelf bij de inbraak betrokken waren is niet duidelijk, maar zeker is dat ze op 13 augustus de creditcard gebruikten bij een geldautomaat in Wageningen.

De verdachten leken zich bewust van de camera in de geldautomaat; één van hen dekte die direct af met een duim. Maar op de beelden van een andere camera daar aan het Plantsoen zijn de twee vrouwen langer te zien. Helaas hadden ze allebei een mondmasker en een zonnebril op. Meld het alstublieft als u toch weet of vermoedt wie zij zijn.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Denk mee en tip

  • Wie (her)kent de vrouwen op de camerabeelden?
  • Wie heeft informatie over de inbreker(s) die tussen 3 en 13 augustus 2020 toesloeg(en) in de woning aan de Ganzepeppel in ’s-Heerenberg?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ganzepeppel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.