Vuurwerkbom richt ravage aan in woonwijk

  • Deventer
212049_deventer_havezatelaan.jpg

Ondanks het vuurwerkverbod werd er rond de jaarwisseling toch veel vuurwerk afgestoken in de wijk Borgele in Deventer. Een vuurwerkbom die op de Havezatelaan werd aangestoken zorgde daarbij voor zowel materiële als letselschade.

Update

De politie heeft onlangs twee verdachten uit Deventer aangehouden.

Hoewel diezelfde nacht al een verdachte (33) is aangehouden, is de politie nog op zoek naar mededaders. Op de telefoon van deze verdachte is een filmpje aangetroffen waarop één handlanger te zien is.

Materiële schade

Door de ontploffing sprongen in een straal van 73 meter ruiten kapot en raakten er kozijnen ontzet. Inmiddels zijn er al 36 aangiftes gedaan. De totale schade in de wijk wordt geschat op ongeveer 70.000 euro.

Gehoorbeschadiging

Er werd ook glas aangetroffen in kinderbedjes en een buurtbewoonster liep door de knal en luchtdruk gehoorbeschadiging op.

Op een gegeven moment merkte ik alsof het geluid van één kant leek te komen, dat mijn rechteroor helemaal stil was.”
slachtoffer van vuurwerkbom

Resten vuurwerkbom

Van de vuurwerkbom is na de ontploffing weinig meer over. De politie probeert op basis van de resten te achterhalen om wat voor explosief het precies ging.

212049_deventer_pd3.jpg
De Havezatelaan in Deventer
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Uw informatie en/of beelden

Herkent u de persoon op de beelden, beschikt u zelf over beeldmateriaal van die avond of weet u meer over mogelijke mededaders? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Havezatelaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER