Wat als uw date een oplichter is?

reco4-5.jpg

De zoektocht naar liefde is van alle tijden. Helaas weten ook oplichters daar tegenwoordig listig op in te spelen. Datingfraude komt dan ook steeds vaker voor. Slachtofferhulp Nederland vertelt wat u kunt doen nadat u slachtoffer bent geworden van deze fraude.

Bij datingfraude wordt u misleid door nep-dates op datingsites die niet op uw liefde, maar enkel op uw geld uit zijn. Lijkt uw match te mooi om waar te zijn? Stelt uw match de echte ontmoeting steeds maar weer uit? Wordt u aan het lijntje gehouden met mooie beloften en woorden? Dan kan het zijn dat u te maken heeft met een oplichter. 

Stop direct met het overmaken van geld

Heeft u zo’n vervelende situatie meegemaakt? Dan is het verstandig geen contact meer op te nemen met uw nep-date. Blokkeer telefoonnummers en socialmedia-accounts. Stop ook direct met het overmaken van geld.  

Informeer de datingsite en doe aangifte

U doet er goed aan om de datingsite waarop u elkaar heeft ontmoet te informeren en om aangifte te doen of er melding van te maken bij de politie. Op die manier kan de politie mogelijk voorkomen dat er meer mensen slachtoffer worden.

Lotgenotencontact via Slachtofferhulp Nederland

Mogelijk schaamt u zich na deze ervaring, maar dat is helemaal niet nodig. Oplichters zijn heel sluw en zijn er volledig op gericht om u te bedriegen. Er zijn veel meer mensen die op deze manier zijn opgelicht. Via de online community van Slachtofferhulp Nederland kunt u met hen in contact komen. Om uw verhaal te delen of andermans ervaringen te lezen. 

Wilt u meer tips lezen? Slachtofferhulp Nederland helpt u graag verder met meer adviezen voor slachtoffers van datingfraude.

Bron: Slachtofferhulp Nederland