Wat ging vooraf aan roof scooter?

  • Hilversum

Op donderdagmiddag 20 april 2023 reden voor korte tijd geen treinen tussen Hilversum en Amsterdam om een wel heel bijzondere reden: er lag vlak bij station Hilversum Centraal geld op het spoor – en veel ook. Twee mannen die daarmee te maken hadden, beroofden een 47-jarige man van zijn scooter.

Wie de man is die die scooter vervolgens bestuurde, weet de politie al. Uw hulp is nog nodig om de man te identificeren die bij hem achterop zat. Het tweetal had even eerder op de Noorderweg de eigenaar van de scooter bedreigd met een vuurwapen, waarna ze via het Schapenkamp en de Langestraat over de Emmastraat uit beeld verdwenen.

Betrokken bij overval?

Het is nog onbekend hoe en via welke route de derde verdachte is ontkomen. Denkt u dat u iets heeft gezien van hem, zijn vluchtroute of een mogelijk voertuig waarover hij kon beschikken, meld dat dan alstublieft bij de politie.

Die man kan, samen met het duo dat er op de buitgemaakte scooter vandoor ging, bij een ander strafbaar feit betrokken zijn geweest. Ze hebben waarschijnlijk met z’n drieën in een blauwe auto gereden, die is achtergelaten op een smal fietspad langs het spoor. In die auto, waar vervalste kentekenplaten op zaten, trof de politie een aanzienlijke hoeveelheid contant geld aan.

Onderuit in bocht

De twee daders die de scooter roofden, gingen in de bocht bij de Stationsstraat richting Schapenkamp hard onderuit. Het duurde meer dan een minuut om op te krabbelen en hun vlucht te vervolgen. Beseft u nu dat u daarvan iets heeft gezien, laat het alstublieft de politie weten.

Ook als u een idee heeft in welke richting het scooterduo reed vanaf de Emmastraat – mogelijk Hilversum uit via de Soestdijkerstraatweg – hoort de politie heel graag van u.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over de man die achterop de scooter zat?
  • Wie heeft informatie over wat er gebeurd kan zijn voordat de blauwe auto met geld erin werd achtergelaten?
  • Wie denkt iets te weten over de derde verdachte en/of hoe hij heeft weten te ontkomen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hilversum

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.