Wie zijn verantwoordelijk voor levensgevaarlijke brandstichting?

  • Arnhem

In twee achtereenvolgende nachten, eind november 2022, waren er incidenten bij en rond een woning aan de Vijverlaan in Arnhem. Beide keren waren een moeder en haar zoon aanwezig. Er werd vuurwerk tot ontploffing gebracht en brand gesticht.

Na een explosie bij de voordeur van de woning, sloeg het vuur vrijwel direct het huis in. Gelukkig kon dat meteen gedoofd worden en bleven de bewoners ongedeerd.

232439_arnhem_sv-vijverlaan2.jpg
Vijverlaan in Arnhem

Brand en explosies

Bij het eerste incident op 29 november 2022, stak iemand vuurwerk aan in de voortuin van het huis. Een nacht later werden bij hetzelfde huis twee auto’s in brand gestoken. Ook werd pal bij de voordeur iets aangestoken waardoor brand ontstond. Er volgde vrijwel direct bij de auto’s en de voordeur een ontploffing.
Het lukte de bewoonster om ondanks de schrik het vuur bij de woning zelf te doven. De twee auto’s brandden helemaal uit.

Twee of drie mannen

Op beelden van die nacht van 29 op 30 november 2022 zijn twee mannen te zien. Mogelijk is één van hen ook degene die een nacht eerder het vuurwerk in de voortuin afstak. Het kan echter ook om een dérde betrokkene gaan.
In de video hierboven is de stem van een van de daders te horen. Luister er alstublieft goed naar en meld het als u weet wie deze persoon kan zijn.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Weet u meer over de personen op de beelden en/of herkent u de stem die te horen is? Heeft u misschien horen praten over de brandstichting? Kunt u meer vertellen over waarom het huis en de auto’s daar aan de Vijverlaan het doelwit waren? De politie komt graag met u in contact.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Vijverlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.