Wie zitten achter vier aanslagen op woningen?

  • Nieuwegein / IJsselstein

In juni en juli 2024 waren er opzettelijk veroorzaakte explosies te betreuren bij woningen in zowel IJsselstein als Nieuwegein. De politie houdt er rekening mee dat achter de incidenten dezelfde groep daders zou kunnen zitten.

Over het motief voor de aanslagen is helaas nog weinig duidelijk, net als over een of meer mogelijke opdrachtgevers. Denkt u alstublieft mee over het beeldmateriaal dat de politie heeft weten te verzamelen.

Braziliëhof

Op de camerabeelden hieronder ziet u de drie verdachten van explosies aan de Braziliëhof in IJsselstein. De eerste was rond 01.00 uur in de nacht van 3 op 4 juni 2024 en de tweede tegen middernacht op donderdag 6 juni.

Gravin Adalaan

Wat de politie Midden-Nederland daarnaast kan delen, zijn beelden van de verdachte of verdachten die in Nieuwegein toesloeg(en). Ook die ziet u hierboven. In de vroege ochtend van zaterdag 27 juli werd een explosief afgestoken bij een woning aan de Gravin Adalaan.

Vier etmalen later ontstond rond 04.00 uur brand bij dezelfde woning door opnieuw een ontploffing. Ook die keer is een verdachte gefilmd. Geef het alstublieft door, desnoods anoniem, als u meer weet over een of meer van de incidenten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Vier of vijf verdachten om over na te denken. Herkent u een of meer van hen op de beelden? Vermoedt u iets over een aanleiding of motief voor een of meer van de explosies? Of heeft u informatie over een mogelijk verband tussen de incidenten? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven