Woning zwaar beschadigd door explosie bij overval

  • Almere

Een vrouw van 25 en haar moeder zijn in de nacht van 25 op 26 december 2022 slachtoffer geworden van een woningoverval. Rond 04.30 uur bliezen drie daders met een vuurwerkbom de achterpui eruit van het huis aan de Catalpastraat in Almere. Vervolgens bedreigden ze de slachtoffers met een pistool.

De vrouw van 25 is hard in het gezicht geslagen terwijl de daders geld eisten. Zowel zij als haar moeder hebben geen idee waarom de overvallers het juist op hén gemunt hadden. Na zo’n twee minuten vertrok het drietal – zonder iets mee te nemen.

Het heeft mijn leven echt heel erg veranderd. Mentaal ben ik meer gebroken dan door die fysieke klap die ze mij hebben gegeven.”
slachtoffer (25)

Afleidingsmanoeuvre

Kort voordat de achterpui eruit werd geblazen, stak iemand een pot siervuurwerk af aan de voorkant van de woning. Hierdoor viel de explosie achter het huis minder op. De politie gaat ervan uit dat de daders dit bewust zo gepland hebben.

Kenmerken

Volgens de slachtoffers hebben twee van de daders een donkere huidskleur. De derde heeft een licht getinte huidskleur. Alle drie de mannen zijn vermoedelijk tussen 20 en 30 jaar oud. 
Na de overval reed, zoals hierboven op de camerabeelden te zien is, een kleine rode auto door de Catalpastraat. Mogelijk betrof dit de auto van de daders. Behalve over die auto en de drie overvallers ontvangt de politie graag uw informatie over de man die het siervuurwerk aanstak.

Eerdere poging

Op woensdag 21 december rond 23.00 uur filmde de deurbelcamera van de slachtoffers een man die aanbelde en vervolgens vroeg of hij van het toilet gebruik mocht maken. Op dat moment stonden er een of twee mannen achter een struik. Mogelijk was het oorspronkelijke plan om op dat moment al de overval te plegen. Dit is niet gebeurd, doordat moeder en dochter het niet vertrouwden en niet open hebben gedaan.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie zijn de daders?
  • Wie reed er destijds in de rode auto?
  • Wat is het motief voor deze overval?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Catalpastraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.