Woningoverval aan de Karel Doormanstraat

  • Roermond
  • Update 

De man (72) wordt zo zwaar mishandeld dat hij hersenletsel oploopt

Update

Het blijft nog steeds de vraag wie de daders zijn en waar de buit sinds die zomeravond is gebleven. Blijf meedenken!

Op vrijdagavond 12 augustus 2016 wordt een 72-jarige weduwnaar uit Roermond het slachtoffer van twee overvallers. In zijn appartement aan de Karel Doormanstraat mishandelen ze hem en gaan er met een kleine buit weer vandoor.

froermondfotos_pd2.jpg
Woningoverval

Nadat de man die vrijdag 12 augustus een bezoek heeft gebracht aan zijn stamkroeg, laat hij zijn hondje nog even uit. Tegen 17.30 uur is hij weer thuis. Een half uurtje later gaat de deurbel. In de veronderstelling dat het de buurman is die nog langs zou komen, doet de man de deur open. Hij krijgt meteen vuistslagen in zijn gezicht en wordt door twee mannen overmeesterd. Die avond wordt de man zo lang en zwaar mishandeld dat hij hersenletsel oploopt. Een jongeman die terugkomt van zijn werk is degene die de man ziet en direct hulp inschakelt. 

Daders

Het enige dat de man weet is dat de daders met z’n tweeën waren en dat ze mogelijk een getinte huidskleur hadden. En misschien hebben de daders zelf lichte verwondingen overgehouden aan de overval. Het slachtoffer vertelt dat hij zelf ook klappen heeft uitgedeeld.

froermondfotos_3luikspullen.jpg
Buit

De daders zijn er vandoor gegaan met twee telefoons en de portemonnee van de man. Die telefoons - een smartphone en een wat ouder model - zijn allebei van het merk Samsung. De politie hoopt dat er mensen weten waar deze toestellen sinds 12 augustus zijn gebleven. Ook hebben ze een wat ouderwetse knip (portemonnee) meegenomen. Ook hiervan hoopt de politie dat er mensen zijn die weten waar deze nu is of wie ‘m in zijn bezit heeft.

  • Wie weet waar de buit is gebleven?
froermondfotos_doorman2.jpg
Getuigenoproep

Vanwege de summiere signalementen is de politie bij dit onderzoek erg afhankelijk van getuigen of mensen uit de omgeving van de daders die meer kunnen vertellen. Wie heeft de mogelijke daders vrijdagavond 12 augustus gezien in Roermond in de buurt van het appartementencomplex aan de Karel Doormanstraat? Het was zomer en nog lang licht. Het kan bijna niet anders of die daders moeten gezien zijn.

  • Wie heeft de twee daders vrijdagavond 12 augustus gezien in Roermond in de buurt van het appartementencomplex aan de Karel Doormanstraat?

Motief

Het slachtoffer is niet vermogend, heeft geen kostbare bezittingen en loopt ook niet te koop bijvoorbeeld met dure kleding of een dure auto. De politie houdt op dit moment rekening met meerdere scenario’s. Misschien heeft hij in het café als een soort grootspraak en voor de grap weleens geroepen dat hij wat geld heeft. Of dat de daders zich hebben vergist en simpelweg bij de verkeerde hebben aangebeld en ze eigenlijk op een ander adres hadden moeten zijn. 

  • Wie heeft een vermoeden wat het motief voor de woningoverval zou kunnen zijn?

Inbraak

Er is op zondag 7 augustus - vijf dagen voor de overval - bij het slachtoffer ingebroken toen hij niet thuis was. Hij heeft er een melding van gemaakt bij de politie. Het is niet duidelijk of het dezelfde daders zijn geweest maar de politie sluit niet uit dat er een verband tussen de woninginbraak en de woningoverval is. 

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Karel Doormanstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.