Woningoverval bij 94-jarige man

  • Einighausen
  • Update 

Slachtoffer bedreigd met vuurwapen

Een grote, gewapende man dringt binnen bij een alleenwonende oudere man. Hij weet weg te komen met een buit van enkele honderden euro’s.

117137_cms-294857_straatpd2.jpg
Altijd open

Op zaterdagavond 4 februari rond 18.30 uur zit in Einighausen, nabij Sittard, een 94-jarige weduwnaar in zijn keuken tv te kijken. Hij woont in een boerderij aan de Everstraat, met een poort die altijd open staat. Ook is overdag zijn keukendeur nooit afgesloten.

Vuurwapen

Plotseling zwaait de deur open en stapt een opvallend grote, donkergetinte man naar binnen. Hij bedreigt de oudere man met een vuurwapen en zegt dat hij “het geld” wil.

117137_cms-294857_pd3.jpg
Geen pinpas

De bewoner heeft inderdaad boodschappengeld in huis en vaak nog wat extra. Hij is van de oude stempel en gebruikt nooit een pinpas. Zijn belager trekt de gordijnen in de keuken half dicht, dwingt de man naar de woonkamer en vraagt weer om geld.

Paar honderd euro

De bedreigde man wijst naar een kast en in een lade daarvan vindt de overvaller inderdaad een paar honderd euro. Maar dat vindt hij nog niet genoeg; hij dwingt de bewoner terug naar de keuken en blijft om geld vragen.

Vlucht

De gewapende man haalt de keuken overhoop en vindt daarbij een portemonnee waar hij nog wat geld uit neemt. Vervolgens gaat hij er vandoor. Direct buiten de keukendeur loopt hij de zoon en een buurman van het slachtoffer tegen het lijf. Omdat zij nog geen idee hebben wat er zojuist is gebeurd en zij eerst binnen gaan kijken, weet de dader te ontkomen.

117137_cms-294857_reco1.jpg
Signalement

De overvaller wordt omschreven als een lange man van 1.90 tot 2 meter. Hij is donkergetint, vermoedelijk tussen 25 en 30 jaar oud en droeg een opvallende bril met ronde glazen. Of de bril als vermomming werd gedragen is niet bekend. Hij ging gekleed in een donkere broek en een donkere ‘hoody’ met daar overheen een donkere, gewatteerde jas. Zijn donkere gympen hadden een lichter gekleurde zool.

  • Wie heeft die grote, donkere man gezien in de buurt van de Everstraat op 4 februari 2017 tussen 18.30 en 19.00 uur?

Handlanger

De politie houdt er rekening mee dat de dader een handlanger had die hem is komen halen. Een getuige heeft na de overval op straat een bellende man gehoord die zei: “I did it, come and get me”, waarna hij de Everstraat uit rende richting het dorpscentrum.

  • Wie heeft een vermoeden wie de dader van deze woningoverval is?

  • Heeft u hem wellicht in een auto zien stappen en zou u die auto kunnen omschrijven?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Everstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.