Woningoverval echtpaar (65 en 67) aan het Marcelisvaartpad

  • Haarlem
  • Update¬†
tcm17299914_large.jpg

De daders gaven op verzoek van het slachtoffer een klein beetje van zijn spaargeld terug.

Update

U belde 6 tips door, die zijn in onderzoek.

Op zaterdagochtend 19 januari wordt in Haarlem een echtpaar (65 en 67) thuis aan het Marcelisvaartpad overvallen door twee gewapende mannen. De man gaat elke zaterdagochtend vroeg boodschappen halen. Deze keer wordt hij bij het openen van zijn voordeur vastgegrepen door de overvallers. De daders vertrekken uiteindelijk met een aanzienlijk bedrag.

tcm17299911_large.jpg
Nieuwe ontwikkelingen

Onlangs heeft de politie nieuwe interessante informatie binnengekregen en dat heeft het onderzoek een grote impuls gegeven. Bovendien heeft het echtpaar na de overval camera’s bij hun huis geïnstalleerd. De politie analyseert die beelden omdat er ergens tussen zaterdag 27 en zondag 28 april geprobeerd is om bij de slachtoffers in te breken. Of er een verband is met de overval is niet bekend.

tcm17299912_large.jpg
Verdachte auto

Op zaterdag 19 januari is er bij het Texaco tankstation aan de Haarlemse Vlaamseweg, vlakbij het huis van het echtpaar, om 07.40 uur een auto gefilmd die op weg lijkt te zijn naar de slachtoffers. Het is een klein model personenauto, geen sedan, maar een 3 tot 5-deurs. Twaalf minuten later komt dezelfde auto vanuit de richting van het Marcelisvaartpad weer aangereden met beduidend hogere snelheid. Waarschijnlijk is dit dus de auto van de daders en de politie wil graag meer weten over die auto.

tcm17299909_large.jpg
Dader 1

Dit was de man met het vuurwapen. Van dat vuurwapen was het opvallend dat het een houten handvat/greep had. De man is tussen de 1.60 – hooguit 1.70 m lang, mogelijk tussen de 30 en de 35 jaar met een wat gezet postuur. Van zijn gezicht is helaas niet veel gezien door een capuchon. Daarnaast droeg hij een winterjas, een zwarte broek en handschoenen. Hij had duidelijk de leiding en was agressief.

tcm17299910_large.jpg
Dader 2

Hij zei niet zoveel en kwam daardoor wat dommig en passief over. Hij is ook zo rond de 30 en de 35 jaar, ongeveer 1.90 m lang en ook hij had een zwarte capuchon over zijn hoofd en iets van een sjaal voor zijn gezicht. Verder een zwarte winterjas, zwarte broek en dito handschoenen. Beide daders spraken accentloos Nederlands.

tcm17299908_large.jpg
Buit

Na zaterdag 19 januari beschikten de daders over veel cash geld, want ze hebben bijna al het spaargeld van het echtpaar meegenomen. Ze bewaarden dat thuis omdat ze niet zo veel vertrouwen in de banken hebben en ze dachten dat dat alleen in zeer beperkte huiselijke kring bekend was.

tcm17299913_large.jpg
Voorkennis

De daders waren zoals het ernaar uitziet bekend met de vaste gewoontes van het mannelijke slachtoffer. Die gaat vaste prik elke zaterdagochtend rond dezelfde tijd boodschappen halen. Als het klopt dat de daders in de auto zaten bij het tankstation dan hebben zij dit waarschijnlijk geweten. Want dan kwamen ze aanrijden niet lang voordat de man naar buiten zou komen.

  • Wie is er op zaterdagochtend 19 januari getuige geweest van de overval op een echtpaar (65 en 67) in hun huis aan het Marcelisvaartpad in Haarlem?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen en mogelijk in combinatie met de verdachte auto en een grote hoeveelheid cash de daders?

  • Wie herkent de bij het tankstation gefilmde klein model personenauto?

Marcelisvaartpad

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.