Woningoverval en mishandeling

  • Bemmel
  • Update 
bemmelll51109dad2-3.jpg

De politie zoekt nog twee personen die in Bemmel verantwoordelijk is voor een gewelddadige woningoverval in augustus 2017 en een zware mishandeling in de nieuwjaarsnacht. Op maandag 5 maart zijn twee mensen aangehouden. Kijkers gaven de afgelopen dagen meer dan 60 tips door aan de rechercheurs, mede daardoor zijn gister een 22-jarige man en 24-jarige vrouw uit Bemmel aangehouden.

Update

Op maandag 5 maart zijn twee mensen aangehouden. Kijkers gaven de afgelopen dagen meer dan 60 tips door aan de rechercheurs, mede daardoor zijn gister een 22-jarige man en 24-jarige vrouw uit Bemmel aangehouden.

bemmelll51109pdwoning1.jpg
Woningoverval

In de vroege ochtend van dinsdag 22 augustus 2017 wordt de 36-jarige bewoner van een huis aan de Flierenhofstraat overvallen. Hij heeft maandagavond bezoek van een vriendin die hij al een tijd niet heeft gezien. De man is door een motorongeluk in 2007 deels verlamd en heeft hersenschade en zit hierdoor al jaren met pijn thuis. De bewoner en zijn vriendin hebben niet in de gaten dat er tegen 01.30 uur die nacht mensen door de achtertuin lopen en via die kant het huis binnen komen. 

bemmelll51109bloed.jpg
Een lange, dunne ‘slungelige’ en andere, kleinere dader

Terwijl de ene man de bewoner onder handen neemt, gaat de ander in het huis op zoek naar geld en de sleutel van de Mercedes die voor de deur staat. Uiteindelijk gaan de daders er zonder buit vandoor. De bewoner blijft na de overval zwaar gewond achter op de vloer van zijn woonkamer en wordt niet veel later door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw blijft gelukkig nagenoeg ongedeerd. De overvallers waren een bijzonder lange, dunne, ‘slungelige’ dader en een andere kleinere man. Mogelijk heeft een derde dader op de uitkijk gestaan. 

bemmelll51109krt1.jpg
Nieuwjaarsnacht 2017-2018

Een paar maanden na die woningoverval heeft een stel uit het naastgelegen Haalderen het nieuwe jaar ingeluid bij vrienden. Rond 01.45 uur besluiten ze de 16-jarige zoon vast mee naar huis te nemen. Het is maar een minuut of tien lopen. Halverwege, ter hoogte van een speeltuintje, wordt er vuurwerk naar de zoon gegooid. Door zijn autistisme is de klap voor hem extra groot. Zijn vader laat dit niet over z’n kant gaan en zegt er iets van. Daarop wordt hij door drie mannen – waarvan een lang, dun en slungelig - in elkaar geslagen. De vrouw blijft ongedeerd. 

bemmelll51109krt2.jpg
Wijk Poeldrik

De daders zijn weggerend in de richting van de Heister en daarna hoogstwaarschijnlijk via een zandpad de wijk Poeldrik ingegaan. Er is nog door de ME in die wijk naar ze gezocht maar de mannen zijn niet meer gezien. Wellicht zijn ze ergens een huis in gegaan. 

bemmelll51109so_mish2.jpg
Letsel na mishandeling

In het ziekenhuis bleek dat de man onder meer verschillende breuken in z’n bovenkaak, neus en oogkas had, gekneusde ribben en een vinger uit de kom. De impact is groot; hij zit na bijna twee maanden nog steeds thuis. 

bemmelll51109dad2-3.jpg
Mededaders

Twee van de daders waren zo’n 1.70 - 1.80 meter lang en ze werden tussen de 16 en 22 jaar oud geschat. Beiden hadden een normaal postuur en kort donker haar. De ene droeg een opvallend oranje, gewatteerd jack met capuchon, de andere een donkere gewatteerde jas, mogelijk van The North Face. 

bemmelll51109getuigen.jpg
Getuigenoproep: man en vrouw en twee automobilisten

Op het moment van de mishandeling rond 01.45 uur, rijden er twee auto’s langs over de Van Nispenlaan. Ze komen uit de richting van de Hoefslag en rijden naar de rotonde aan de rand van Bemmel. Mogelijk hebben de inzittenden van deze auto’s iets gezien van de mishandeling en kunnen ze meer vertellen over de daders. En ook zijn er een man en vrouw langs de mishandeling gekomen. Ook hen wil de politie graag nog spreken. 

Mogelijk meer slachtoffers in Bemmel?

Het is mogelijk dat er in Bemmel al vaker mensen zijn bedreigd of mishandeld, maar dat die slachtoffers daar wellicht niet over durven te vertellen omdat Bemmel een klein dorp is waar bijna iedereen elkaar wel kent. Die mensen wil de politie op het hart drukken dat ze ook anoniem hun verhaal kunnen doen bij Meld Misdaad Anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Flierenhofstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.