Woningoverval en poging doodslag in Deppenbroek

  • Enschede

Op zaterdagmiddag 13 april werd bij een woningoverval in de Schipbeekstraat gericht geschoten op een 28-jarige man. De twee verdachten van deze poging doodslag staan op beeld.

Rond 14:45 uur wordt bij het bewuste huis aangebeld. De bewoonster is even de deur uit, maar haar 22-jarige zoon doet open. Zijn broer die op bezoek is, hoort hem direct om hulp roepen.
De twee mannen die voor de deur stonden, blijken gewapend te zijn en vallen met geweld de woning binnen. Ze eisen vervolgens geld.

Worsteling

De 28-jarige man komt onmiddellijk aangesneld om zijn broer te helpen. Er onstaat een worsteling, waarbij uiteindelijk één van de overvallers op het slachtoffer schiet.
Direct daarop slaan de daders op de vlucht, met hun bivakmutsen nog over het hoofd. Het gewonde slachtoffer zette nog kort de achtervolging in, maar heeft de mannen niet meer gezien. Uit onderzoek van bewakingsbeelden blijkt dat de verdachten naar de Schipbeekstraat zijn gelopen via de Rijnstraat.

  • Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?


Kenmerken

Vermoedelijk om de bewoners te misleiden, had één van de overvallers PostNL-kleding aan. Hij zou een Noord-Afrikaans uiterlijk hebben, klein van stuk zijn en Nederlands met een westers accent spreken.
De andere dader is een stuk langer, zo’n 1.90 meter, en heeft een donkere huidskleur. Hij had in elk geval die dag een baard en ook hij sprak met een westers accent.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Uw informatie is van groot belang

Herkent u de mannen op de beelden? Geef het alstublieft door. Ook als u de mannen mogelijk bij een voertuig heeft gezien of als u informatie heeft over hun motief, hoort de politie dat graag van u. 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Schipbeekstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER