Woningovervallen

 • Hengelo en Enschede
 • Update 

Twee gewelddadige overvallen, niet ver van elkaar vandaan, op klaarlichte dag door een man met een knotje…

Update

5 tips, de rechercheurs kunnen door, maar meer info is zeer welkom.

Op vrijdag 10 juli 2015 rond 12.30 uur wordt een bejaard stel (88 en 85) in hun huis aan de Drieneresweg in Hengelo overvallen door een gewelddadige dader met een vuurwapen. Dezelfde overvaller is mogelijk ook verantwoordelijk voor een overval op donderdag 16 juli 2015 op een bewoonster (76) van het Woonzorgcentrum De Bleekhof aan de Bleekhofstraat in Enschede.

 • Wie is er op donderdag 16 juli 2015 getuige geweest van de overval op een bewoonster (76) van het Woonzorgcentrum De Bleekhof aan de Bleekhofstraat in Enschede?
tcm17341410_large.jpg
Overval in Enschede

De man kwam tussen de middag bij het slachtoffer in Enschede binnen met de smoes dat hij van de waterleiding was. De vrouw vertrouwde het echter niet en wilde de verpleging waarschuwen. Daarop drukte hij haar hard tot bloedens toe tegen de muur aan en nam haar gouden slavenarmband af. Daarna rende hij weer weg.

 • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement de dader?
tcm17341402_large.jpg
Slavenarmband

De gouden slavenarmband was gemaakt van omgesmolten oude gouden sieraden van onder andere haar overleden moeder en echtgenoot en was haar dus zeer dierbaar. Misschien dat deze ergens in de omgeving van Enschede te koop is aangeboden.

tcm17341414_large.jpg
Verdachte

Het is een kleine man met een getinte huidskleur, rond de 20 jaar en hij sprak met een buitenlands accent. Hij had die donderdag 16 juli zijn haar in een knotje of staartje en hij had ook een snorretje. Hij droeg, ondanks de zomer, zo te zien een donker winterjack met een bontkraag.

tcm17341408_large.jpg
Mogelijke kleding

Hij zou die donderdag 16 juli rond de Bleekhofstraat ook gezien zijn in een donker trainingspak met rode accenten en daaronder zwarte schoenen met een gouden randje op de hak. Mogelijk had hij dat eronder aan, of hij kan zich ergens hebben verkleed.

 • Wie heeft er gezien dat de dader zich heeft omgekleed?

 • Wie heeft donderdag 16 juli rond de Bleekhofstraat de mogelijke dader gezien in andere kleding?
tcm17341409_large.jpg
Overval in Hengelo

Op vrijdag 10 juli 2015 rond 12.30 uur werd een bejaard stel (88 en 85) in hun huis aan de Drieneresweg in Hengelo overvallen. Een gewelddadige man met vuurwapen drong binnen en het stel moest mee naar boven. In de slaapkamer ontstond een worsteling met de mannelijke bewoner en de sieraden van de vrouw werden ruw afgerukt.

 • Wie heeft de dader mogelijk vaker daar in de buurt gezien?

 • Wie is er op vrijdag 10 juli 2015 rond 12.30 uur getuige geweest van de overval op een bejaard stel (88 en 85) in hun huis aan de Drieneresweg in Hengelo?
tcm17341320_large.jpg
Gewond

Gelukkig hadden de slachtoffers relatief maar lichte verwondingen, en ook de overvaller is wellicht licht gewond geraakt. De vrouw heeft gezien dat hij bij het weggaan naar zijn bovenarm greep, net alsof hij daar pijn had. Ook was van zijn gewatteerde jas zijn mouw gescheurd. Naderhand lagen daarvan nog watten in de slaapkamer.

tcm17341407_large.jpg
Mogelijk zelfde dader

Op basis van zijn werkwijze en signalement zou dezelfde man verantwoordelijk kunnen zijn voor beide overvallen. Hoewel hij bij de eerste overval geen snorretje had droeg de overvaller ook hier zijn haar in een knotje, sprak hij met een buitenlands accent en was hij uiteindelijk op een agressieve manier op hun sieraden uit.

tcm17341406_large.jpg
Mercedes

De dader heeft in eerste instantie de blauwe Mercedes-Benz Coupé type CLK 240 van de man meegenomen, maar deze alleen als vervoermiddel gebruikt. De auto is nog diezelfde vrijdagmiddag 10 juli teruggevonden, toen was de rechterbuitenspiegel beschadigd. Er zijn mogelijke sporen van de dader in de auto veiliggesteld.

 • Wie heeft de dader in de blauwe Mercedes-Benz Coupé type CLK 240 zien rijden?
tcm17341411_large.jpg
Parkeerplaats

De blauwe Mercedes-Benz werd rond 13.00 uur geparkeerd op de parkeerplaats van een flat aan Het Leunenberg in Enschede. De getuige zag een jonge man uitstappen, die wegliep richting het Winkelcentrum Zuid.

 • Wie heeft de dader de blauwe Mercedes-Benz rond 13.00 uur zien parkeren op de parkeerplaats van een flat aan Het Leunenberg in Enschede?
tcm17341403_large.jpg
Buurt

Deze parkeerplaats ligt op nog geen 2 km afstand van het Woonzorgcentrum waar de andere woningoverval een week later plaatsvond. Mogelijk komt de overvaller daar dus uit de buurt.

tcm17341404_large.jpg
Mannenhorloge

De dader nam onder andere een gouden mannenhorloge mee.

tcm17341412_large.jpg
Pinkring

Ook nam hij van de mannelijke bewoner een antieke pinkring met briljanten af.

tcm17341413_large.jpg
Ring met opaal

Bij de sieraden die hij bij mevrouw heeft afgerukt zat een slavenarmband en een ring met opaal.

tcm17341401_large.jpg
Antieke ring

Ook nam hij van haar nog een antieke ring af. Al die sieraden zijn heel dierbaar. De dader heeft ze mogelijk proberen te verkopen.

 • Wie weet waar de gestolen sieraden van beide overvallen zijn, wie ze heeft of heeft ze te koop gezien of aangeboden gekregen?

Drieneresweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.