Woningovervallers tonen bijzonder veel geduld

  • Beekbergen

Een alleenstaande vrouw werd in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 september 2019 overvallen in haar villa aan de Berg en Dalweg in Beekbergen. Rond 01:00 uur die nacht stonden plotseling drie mannen in haar slaapkamer die op zoek waren naar een kluis.

Update

U dacht goed mee, o.a. over de auto's die mogelijk gebruikt waren om de daders mee af te zetten. Er kwamen meer dan dertig tips binnen, dank hiervoor! De overvallers zouden mogelijk uit het westen van het land komen. Ook onderzoekt het team een melding van een fietser die eerder op de avond in diezelfde omgeving beroofd zou zijn door twee mannen van begin 20. Volgens het slachtoffer waren de mannen licht getint, en de een was opvallend langer dan de ander. Wie heeft deze mannen ook gezien?

Uit bewakingsbeelden blijkt dat de mannen al vier uur eerder het terrein op waren gekomen. Ze hingen er urenlang rond en speelden zelfs met de waakhond die in de tuin liep. Het lijkt erop dat ze bewust hebben gewacht tot het slachtoffer thuiskwam. 

Signalementen

Alle drie de mannen zijn blank en spraken Nederlands zonder opvallend accent. Degene die de leider leek, is waarschijnlijk iets ouder dan de anderen en heeft een breed postuur. Hij lijkt heel kort haar te hebben of kalend te zijn en draagt mogelijk een bril. De andere twee hebben een normaal postuur en zijn zo’n 1.85 meter lang.

Voorkennis?

Er zijn signalen die erop wijzen dat de daders voorkennis hadden over de villa en het slachtoffer. Ze wisten dat er een kluis aanwezig was en waar die stond en sloegen precies toe op het moment dat de bewoonster het alarm had gedeactiveerd.
Ook deden de overvallers een opvallende uitspraak tegen het slachtoffer: “We hadden je nog niet thuis verwacht”. Dat wijst er mogelijk op dat ze kennis hadden van haar gewoontes.

Mogelijk meer betrokkenen

Eén van de mannen checkte die avond en nacht geregeld zijn telefoon. Mogelijk had hij contact met iemand die op de uitkijk stond. Verder stopte er die avond, rond 20.40 uur, twee keer een auto voor de woning, kort voordat de daders voor het eerst op de bewakingsbeelden verschenen. De overvallers zouden afgezet kunnen zijn door de bestuurder van één van deze auto’s, maar het is ook mogelijk dat de inzittenden belangrijke getuigen zijn.

De buit

De daders gingen ervandoor met 300 euro en een Rolex-horloge. Dat is een rosé-gouden Oyster Perpetual Day-Date. Daarnaast namen ze een JVC-beeldscherm mee dat bij het alarmsysteem hoort, mogelijk in de veronderstelling dat ze daarmee ook de opgenomen bewakingsbeelden meenamen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie vermoedt wie de woningoverval hebben gepleegd?
  • Wie heeft het Rolex-horloge aangeboden gezien?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Berg en Dalweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER