Zakkenrollers nemen flinke bedragen op met gestolen bankpassen

  • Tilburg e.o.

Graag uw aandacht voor een aantal gewiekste dieven. Zij keken eerst bij hun slachtoffers de pincode af, om daarna hun portemonnee te stelen en hun bankrekening te plunderen. Verschillende daders sloegen op die manier toe in Tilburg, Oisterwijk en Rijen.

Naar in totaal vijf verdachten is de politie in deze drie onderzoeken op zoek. Zij zijn allen op beeld vastgelegd. Geef het alstublieft door als u weet of vermoedt wie één of meer van hen zijn.

212067_brabant_5luik.jpg
Vijf verdachten van zakkenrollen en pinpasfraude

24 februari 2020, Oisterwijk

Een 85-jarige dame werd in Oisterwijk de dupe van diefstal en pasmisbruik. Een vrouwelijke verdachte die ten minste één maal met de gestolen bankpas geld opnam, is gefilmd. Ze probeerde zich die 24e februari te verstoppen achter haar roze sjaal, maar is desondanks vrij goed in beeld.
Meld het alstublieft als een idee heeft wie de pinnende vrouw kan zijn. Het slachtoffer raakte in totaal ruim tweeduizend euro kwijt.

14 mei 2020, Tilburg

Ook in Tilburg een vrouwelijke verdachte. Zij nam 1.150 euro op bij een geldautomaat aan de Westermarkt. Volgens de administratie van de betreffende bank zijn er meer pogingen gedaan om geld te pinnen, maar die mislukten.
De kenmerken van de verdachte lijken overeen te komen met die van een vrouw die eerder op de dag érg ‘behulpzaam’ was geweest toen het slachtoffer een bedrag pinde bij een geldautomaat in de Albert Heijn aan diezelfde Westermarkt. Laat het weten als u informatie over haar heeft.

10 juli 2020, Rijen

In Rijen dupeerde een groepje van drie daders – twee mannen en een vrouw – een 77-jarige vrouw. Nadat ze op 10 juli 2020 waarschijnlijk bij de bloemenkiosk van een Albert Heijn-filiaal mevrouws pincode hebben afgekeken, volgden ze haar vermoedelijk naar de Jumbo aan het Wilhelminaplein. 
Daar stalen ze haar bankpas uit de portemonnee in haar tas, die ze op verschillende plekken hebben gebruikt tot een bedrag van ruim 1.350 euro.

Noord-Brabant

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.