Zakkenrollers pinnen met gestolen pas

  • Middelburg
  • Update 
117212_middelburg-upd_still12.jpg

Duo dupeert winkelende vrouw voor duizenden euro’s

Update

De politie weet inmiddels wie de man op de bewakingsbeelden is. Naar de vrouwelijke verdachte wordt nog gezocht.

Op donderdag 29 december 2016, kort na 14.00 uur, slaan twee zakkenrollers hun slag in de winkel van Rituals aan de Langeviele in Middelburg. Een vrouw en een man kijken een pincode af, stelen de bijbehorende bankpas en nemen een flink bedrag op.

Afrekenen

Van die middag in het Rituals-filiaal zijn er bewakingsbeelden. Daarop is te zien hoe de vrouwelijke verdachte net doet of ze een handcrème uitprobeert. Ondertussen schuift ze steeds dichter naar de vrouw die op het punt staat om af te rekenen met haar pinpas.

117212_middelburg-upd_daders.jpg
Pincode

Dan blijkt dat de vrouw met de donkerblauwe muts niet alleen werkt. Tegelijk met haar kijkt van achter het nietsvermoedende slachtoffer ook een mán de pincode af. Ook hij draagt overigens een muts, een grijze.

Ineens lijkt de mannelijke verdachte de behoefte te voelen om wat cosmetica te testen. Terwijl hij dat doet, grist zijn handlanger razendsnel de pinpas uit de jaszak van de vrouw die zojuist afrekende.

117212_middelburg-upd_still29.jpg
Geldautomaten

Doordat hij de pincode had afgekeken, is het voor de man geen enkel probleem om de pas te gebruiken. Bij de dichtstbijzijnde Rabobank haalt hij in totaal een paar duizend euro uit verschillende geldautomaten, ruim voordat het slachtoffer ontdekt wat er is gebeurd.

  • Heeft u op donderdagmiddag 29 december 2016 in Middelburg één van deze verdachten gezien of misschien zelfs allebei? Heeft u informatie die de politie zou kunnen helpen dit duo te vinden?

Langeviele

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.