Zwaargewonde man (33) na schietincident aan de Tarthorst

  • Wageningen
  • Update¬†

De bewoner wordt door een indringer neergeschoten.

Update

Inmiddels gaat de politie er vanuit dat het slachtoffer bij het binnengaan van zijn woning een inbreker betrapte uit Wageningen of omgeving.

Er zijn er ook al belangrijke getuigen achterhaald, zoals een groepje jongeren dat zich na het schietincident verdacht ophield in de buurt van het huis van het slachtoffer.

Het onderzoek is in beweging, maar er moeten nog altijd meer mensen zijn die iets hebben gezien of gehoord.

Een 33-jarige man komt op dinsdagavond 5 februari rond 21.45 uur thuis aan de Tarthorst in Wageningen en treft daar een onbekende man aan in zijn woonkamer. Hij schrikt, probeert zo snel mogelijk naar buiten te rennen maar wordt onderweg neergeschoten. Hij blijft zwaargewond liggen naast de voordeur.

wageningen_slachtoffer_tcm8-293479.jpg
Slachtoffer

Het slachtoffer heeft zelf nog de hulpdiensten kunnen bellen. Daarna wordt hij meteen naar het ziekenhuis gebracht en heeft een paar dagen in kritieke toestand op de intensive care gelegen. Het heeft niet veel gescheeld of de man had het niet overleefd omdat er vitale organen in zijn lichaam waren geraakt. Inmiddels is het slachtoffer herstellende en gaat het langzaam beter met hem.

wageningen_dader_tcm8-293474.jpg
Dader

Het slachtoffer heeft hem maar in een flits gezien en schrok daar zo van dat hij ook direct zijn huis uit wilde. Het is daarom ook niet goed bekend waar die indringer naar op zoek was. Maar het is natuurlijk wel heel extreem dat een inbreker onmiddellij k op iemand schiet. Het kan zijn dat de man daar toch om een andere reden binnen was.

wageningen_getuige_1_tcm8-293475.jpg
Getuige oproep 1

Tegenover de woning zit de supermarkt C1000 en daar hangt een bewakingscamera. Op die camera zien we op de achtergrond het huis van het slachtoffer. Rond 21.50 uur rijdt een lichtkleurige kleine 5-deurs auto langs en de politie wil graag in contact komen met de inzittenden van die auto. Misschien hebben zij iets van het incident gezien.

wageningen_getuige_2_tcm8-293476.jpg
Getuige oproep 2

Niet veel later passeert een donkere auto de woning, waarschijnlijk een stationwagen. Ook met die bestuurder en eventuele passagiers van deze auto wil de politie graag spreken.

wageningen_getuige_3_tcm8-293477.jpg
Getuige oproep 3

Datzelfde geldt voor een fietser die langs de laad- en losplaats van de C1000 fietste. Ook hij of zij kan belangrijke informatie hebben

wageningen_studenten_tcm8-293480.jpg
Studenten

Het huis ligt op een doorgaande route waar veel studenten gebruik van maken. De wijk waar het slachtoffer woont ligt tussen de universiteit van Wageningen en het centrum en wordt als doorgaande route gebruikt. Het zou kunnen dat fietsers of andere passanten het slachtoffer hebben zien liggen of de dader bij de woning aan de Tarthorst hebben gezien.

wageningen_beloning_tcm8-293473.jpg
Beloning

De Hoofdofficier van Justitie looft voor de oplossing van de zaak een beloning uit van 10.000,- (zegge: tienduizend) euro uit.

wageningen_vragen_tcm8-293481.jpg

  • Wie is er op dinsdagavond 5 februari rond 21.45 uur getuige geweest van het schietincident aan de Tarthorst in Wageningen?

  • Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep?

  • Wie fietste of liep langs de woning aan de Tarthorst en heeft het slachtoffer zien liggen, de dader gezien of heeft iets anders gezien dat met de zaak te maken zou kunnen hebben?