Zware mishandeling 70-jarige vrouw

  • Zwolle

Een 70-jarige inwoonster van Zwolle werd op zondagochtend 2 april 2023 slachtoffer van zeer ernstige mishandeling en vermoedelijk ook van een zedendelict. De vrouw werd rond 07.30 uur door een voorbijganger ontdekt bij de bosjes aan de Schie, ter hoogte van de Rijnlaan en dicht bij het viaduct van de snelweg A28.

Het slachtoffer was zwaar toegetakeld, in shock en onderkoeld en er zijn aanwijzingen dat ze mogelijk seksueel misbruikt is. De politie maakt zich zorgen over waartoe de dader of mogelijk daders in staat zijn.

Update

’s Avonds op 4 april 2023 is een Zwolse man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het geweldsincident. Dat kon mede door de informatie en beelden die de politie ontving na oproepen in de media, zoals eerder diezelfde avond bij Opsporing Verzocht. Daarnaast zijn buurt- en sporenonderzoek essentieel gebleken.

Het onderzoek gaat onverminderd door. De politie wil nog graag met getuigen spreken, onder wie de twee die in onze uitzending werden getoond, en ook aanvullend beeldmateriaal blijft heel welkom.

Bewusteloos geweest

De 70-jarige vrouw slaapt vaak slecht en maakt daarom geregeld ’s ochtends vroeg een wandeling door de wijk. Op zondag 2 april werd ze tijdens zo’n ommetje ineens van achteren gegrepen.
Er werd waarschijnlijk niet tegen haar gesproken. Gezien de ernst van de mishandeling, is het tengere slachtoffer vermoedelijk enige tijd bewusteloos geweest. De getuige die haar aantrof, had gezien hoe een man haar mee de bosjes in nam. Toen er maar één persoon de bosjes uit kwam, ging de getuige kijken en vond hij de gewonde vrouw.

232169_zwolle_pd2.jpg
Vindplek aan de Schie, nabij viaduct A28

Getuigenoproep

Het slachtoffer liep vanaf de Beukenstraat richting de Rijnlaan daar in Zwolle, via onder meer de Esdoornstraat en de Ruusbroecstraat. De politie doet een dringende oproep aan iedereen die tussen 05.00 en 08.00 uur die ochtend in de omgeving is geweest om contact op te nemen.
Beschikt u over bewakings- of dashcambeelden uit de buurt, meld het alstublieft en/of upload uw materiaal direct via het online tipformulier. Op basis van de tot nu toe verzamelde beelden, zijn er al mogelijk getuigen met wie de politie heel graag wil spreken. Herkent u hieronder zichzelf of een ander, geef het alstublieft zo snel mogelijk door.

Omgeving dader(s)

Behalve aan getuigen doet de politie ook een dringende oproep aan de omgeving van de dader of daders. Het gedrag van deze man of mannen was dermate extreem dat het goed mogelijk is dat het al eerder kan zijn opgevallen. De politie houdt er rekening mee dat het de dader(s) puur om het geweld kan gaan en mogelijk om seksuele bevrediging.
Kent u iemand die tot zulk gedrag in staat zou kunnen zijn of er mogelijk zelfs over heeft gesproken, laat het alstublieft zo snel mogelijk de politie weten. Dat kan te allen tijden anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Geen beroving

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de 70-jarige vrouw beroofd is, met name omdat mevrouw een willekeurig slachtoffer lijkt en het niet om waardevolle spullen leek te gaan. Zo heeft de politie haar tas en portemonnee met inhoud teruggevonden.
Wel zijn de bril en de telefoon van het slachtoffer nog zoek. Denkt u die te hebben gevonden, hoort de politie dat heel graag van u.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over de dader(s) van het geweldsmisdrijf en mogelijk zedendelict?
  • Wie zijn de mogelijk belangrijke getuigen op de camerabeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Schie

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.