Zware mishandeling man (75) en poging carjacking op het kruispunt van de Midden-Brabant weg

  • Waalwijk
  • Update 
tcm17312256_large.jpg

Uit hun hele aanpak blijkt dat het om goed voorbereide, gevaarlijke daders gaat, die grof geweld niet uit de weg gaan.

Update

Zo’n 20 tips, de rechercheurs zijn aan de slag!

Op dinsdagavond 12 november 2013 iets na 19.00 uur wordt een man in Waalwijk in zijn met apparatuur volgeladen bestelbus, door twee andere auto’s klem gereden. Dat gebeurde op het kruispunt van de Midden-Brabant weg, komende vanaf het industrieterrein, vlak voor oprit 37 van de A59 in de richting van Raamsdonksveer.

tcm17312383_large.jpg
Mislukt

Twee mannen met bivakmutsen staan ineens naast zijn portier, slaan de ruit in en proberen de chauffeur met geweld uit de auto te sleuren. Dat lukt niet want de man houdt zich stevig aan het stuur en de handrem vast. Door het verzet van de man en doordat een andere auto begint te claxonneren en te seinen, gaan de daders er zonder buit vandoor.

tcm17312384_large.jpg
Slachtoffer

Hij is zo hard op zijn oog geslagen dat hij opgenomen moest worden in het ziekenhuis en aan zijn oog moest worden geopereerd. Met de nodige moeite hebben de artsen zijn gezichtsvermogen weten te behouden.

tcm17312380_large.jpg
Carjacking

De politie gaat er ervan uit dat dit een zogenaamde poging tot carjacking is waarbij de daders de auto van hun slachtoffer in handen wilden krijgen. Misschien ging het puur om de auto, maar misschien hoopten ze ook wel op een dure lading omdat die auto net van het industrieterrein afkwam.

tcm17312378_large.jpg
Auto 1

De auto die voorop reed was een rode kleine bestelwagen. Eentje met openslaande deuren aan de achterkant. Het merk is niet bekend maar de wagen lijkt op een Combo of een Caddy.

tcm17312379_large.jpg
Auto 2

En de chauffeur is aan de achterkant klemgereden door een grijze Volkswagen Golf. Zeer opvallend was het blauwe zwaailicht op het dak van de auto.

tcm17312386_large.jpg
Vlucht

De beide auto’s zijn er iets na 19.00 uur met een rotgang vandoor gegaan de A59 op in de richting van Raamsdonksveer. De Golf via een gedeelte berm en de rode auto via de rijbaan.

tcm17312382_large.jpg
Haven 7

Ook in de omgeving van het industrieterrein Haven 7 kan iets zijn opgevallen, want het is zeker dat de daders al eerder in de buurt zijn geweest. Ze moeten hun slachtoffer al in de gaten hebben gehouden om precies op het juiste moment bij hem aan te sluiten.

tcm17312385_large.jpg
Verdachte auto

Op die avond heeft in de buurt van de Schutweg en de Keurweg een auto gestaan. Die auto kan iets met de carjacking te maken hebben. Misschien zaten de daders daarin op de uitkijk. Het kan overigens ook zijn dat er meerdere daders bij de overval betrokken zijn geweest of nog meer auto’s.

tcm17312381_large.jpg
Getuige

Maar het kan ook toeval zijn dat die auto daar stond. Als dat zo is wil de politie dringend met de bestuurder spreken. Dit om te voorkomen dat de politie op een verkeerd spoor gaat werken maar ook omdat diegene dan een hele belangrijke getuige kan zijn.

tcm17312388_large.jpg
Voorbereiding

Het was een heel goed gecoördineerde aanval waar waarschijnlijk een goede voorbereiding aan vooraf is gegaan. Misschien is er wel met meerdere mensen over gesproken die zich tot nu toe niet gerealiseerd hebben hoe ernstig dit is afgelopen.

  • Wie is er op dinsdagavond 12 november 2013 iets na 19.00 uur getuige geweest van de zware mishandeling van een man (75) en poging carjacking op het kruispunt van de Midden-Brabant weg in Waalwijk?

  • Wie herkent aan de hand van de bewakingsbeelden de auto’s en/of weet wie er inzaten?

  • Wie heeft de auto’s na de mislukte carjacking zien wegrijden?

  • Wie heeft er voor de poging carjacking in de omgeving van het industrieterrein Haven 7 iets opvallends gezien wat met de zaak te maken zou kunnen hebben?

  • Wie heeft er diezelfde avond in de buurt van de Schutweg en de Keurweg de verdachte auto zien staan en/of weet wie er inzaten?

  • Wie heeft er over de voorbereiding van de carjacking horen praten?

Midden-Brabant weg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.