Nieuwe beelden van verdachten aanslag Urk

De daders die een levensgevaarlijke aanslag op een woning in Urk pleegden, reden waarschijnlijk rond in een bijzondere Audi A8. Dit blijkt uit nieuwe bewakingsbeelden die de politie heeft veiliggesteld en geanalyseerd.

update
teaser-date

11-02-2020 06:57

Op 17 december 2019 werd een 28-jarige man aangehouden en liet de politie weten dat zij een tweede verdachte op het oog had. Deze tweede verdachte, een man van 23 jaar oud, is aangehouden op 11 februari 2020.

Op de beelden van 3 november 2019 is de Audi onder andere te zien op de Meep in Urk. Het voertuig is inmiddels in beslag genomen voor sporenonderzoek door het NFI.

Wie reed in de Audi A8?

De politie weet wie de eigenaar is, maar het is nog onduidelijk is wie er die vroege zondagochtend in de auto reed. Daarom komt de politie graag in contact met mensen die de Audi A8 mogelijk hebben gezien.

Vuurwerkbom bij onschuldig gezin

Die zondagochtend 3 november werd het jonge gezin gewekt door een enorme explosie in hun woning aan de Golfoploop in Urk. Een vuurwerkbom was door onbekenden in hun brievenbus geduwd en tot ontploffing gebracht. Er raakte gelukkig niemand gewond; het huis werd wel onbewoonbaar verklaard.

Foksdiep

In de uitzending van 26 november 2019 werd ook de bestuurder van een Toyota Avensis opgeroepen zich te melden. Uit nieuwe informatie blijkt dat deze auto rond 03.00 uur ’s nachts twee personen heeft afgezet op het Foksdiep.
Daar bleken rond dat tijdstip nog veel mensen te zijn. De politie spreekt graag met u als u daar op dat moment was of als u weet wie de twee personen waren die uitstapten en waarom ze daar waren.

Getuigenoproep

De politie komt nog graag in contact met de inzittenden van:
 –  een bestelwagenachtige auto die de Audi kruiste ter hoogte van de Shell
 –  een kleine, donkere hatchback die een tijdje voor de Audi heeft gereden.

Help het onderzoek verder

Als u de Audi A8 met opvallende velgen heeft zien rijden in de nacht van 2 op 3 november of als u weet wie erin zaten; neem alstublieft contact op. Ook als u andere informatie heeft over deze zaak, hoort de politie dat graag.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via onderstaande link kunt u het getroffen gezin een hart onder de riem steken.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar