Aanslag op jong gezin: handgranaat richt ravage aan

In de nacht van 10 op 11 januari 2021 werd een handgranaat gegooid naar een huis aan de Kronenburg in Rotterdam-Zuid. Binnen lagen vier jonge kinderen te slapen en hun ouders zaten in de woonkamer. Hoewel de explosie een ravage in de straat veroorzaakte, raakte er gelukkig niemand gewond.

Het incident gebeurde rond 02.40 uur. Zeven huizen en verschillende auto’s raakten door de ontploffing beschadigd.

Mannen in blauwe BMW 

Beugel en pin handgranaat Preloader
Beugel en pin handgranaat
Beugel en pin handgranaat Preloader

Achteraf blijkt dat een blauwe BMW 5-serie – met gestolen kentekenplaten 44-HSG-3 – rond dat tijdstip de straat in is gereden. Van de verschillende personen die er vervolgens uitstapten, heeft één man de handgranaat richting het huis gegooid.
Het explosief is gelukkig afgeketst op een ruit en daardoor op de stoep ontploft. Wie de mannen waren en waarom zij het op het jonge gezin gemunt hadden, is onduidelijk. 

Vluchtauto in Barendrecht 

De blauwe BMW is later brandend teruggevonden op de hoek van de Vrijenburglaan en de Hertenburg in Barendrecht. Gealarmeerde hulpdiensten konden weinig meer doen; de auto brandde volledig uit.

Peugeot 3008

In Barendrecht zijn de daders overgestapt in een grijze Peugeot 3008, met gestolen kentekenplaten NH-911-S. De politie hoort graag van u als u heeft gezien dat die auto werd klaargezet en mogelijk door wie.
Ook de Peugeot 3008 werd brandend aangetroffen, twee dagen later op het bedrijventerrein Spaanse Polder in Schiedam. Ook dit voertuig brandde volledig uit.

Gestolen auto’s

De BMW werd in de nacht van 4 op 5 januari gestolen vanaf het Alouette Erf in Capelle aan den IJssel. De Peugeot is in de nacht van 28 op 29 december weggenomen vanaf de Lepelaarsingel in Vlaardingen. De politie komt graag met mensen in contact die in de tussentijd de auto’s ergens hebben gezien.

De Peugeot heeft tussen maandag 11 en woensdag 13 januari mogelijk in één van de zijstraten van de Burgemeester van Haarenlaan gestaan, tussen het Nieuwlandplein en de ’s-Gravelandseweg in Schiedam. Is dat iemand opgevallen en zijn er toen mogelijk mensen bij de auto gezien?

Geef uw informatie door

  • Wie weet meer over de daders en/of hun motief?
  • Wie heeft één van de gestolen auto's ergens gezien tussen de momenten van diefstal en de aanslag op 11 januari?
  • Wie beschikt over bewakings- of dashcambeelden uit de omgeving van de Kronenburg in Rotterdam-Zuid en/of de omgeving van de Vrijenburglaan en de Hertenburg in Barendrecht?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar