Bende criminelen richt zich op vermogende Nederlanders

Beloning €10.000,-

In de loop van 2020 zijn meerdere overvallen en inbraken gepleegd bij BN’ers en/of vermogende slachtoffers. De criminelen opereerden steeds in wisselende samenstellingen. Omdat nog niet alle betrokkenen zijn gevonden, maakt de politie politie beelden van één overval openbaar en is er een beloning uitgeloofd van 10.000 euro. 

De overvallen - gericht op het verkrijgen van dure sieraden, horloges, kleding en geld - werden gepleegd in Krimpen aan den IJssel, Uden, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland, en Ridderkerk.

update
teaser-date

08-06-2021 21:08

Sinds de uitzending zijn er meer dan tien tips binnengekomen, dank daarvoor! Tips over de identiteit van deze vier overvallers blijft welkom, net als meer informatie over de reeds aangehouden verdachten.

Vier overvallers 

De politie wil graag informatie over vier mannen die samen één van de overvallen hebben gepleegd. Daarbij zijn de slachtoffers vastgebonden en mishandeld. De politie is met name geïnteresseerd in informatie over de man die voorop loopt wanneer de groep via de heg de woning verlaat.

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de nog onbekende overvallers in de zaken van Dordrecht, Ridderkerk en Uden. Ook als mensen iets relevants kunnen vertellen over de al bekende verdachten kunnen ze aanspraak maken op een beloning.

meerluik daders Preloader
Wie herkent één van deze mannen?
meerluik daders Preloader

Aanhoudingen

Er zijn inmiddels al acht verdachten aangehouden; zeven personen zitten nog altijd vast. Dit zijn mannen tussen 19 en 32 jaar.

Help de politie

Weet u iets over de overvallers op beelden of de rest van de bende? Geef het alstublieft door. Vertrouwelijk informatie doorgeven kan via het TNI. Als u hen belt komt u terecht bij een afdeling die haar bronnen mag afschermen. 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar