Bende onderschept bankpassen en plundert rekeningen

In het voorjaar van 2019 werden elf mensen het slachtoffer van een gehaaide bende. Nadat ieder van hen een wijziging had doorgegeven bij de bank, kwamen zowel de nieuwe betaalpas als de pinccode niet thuis aan. Het gevolg: iemand anders ging er met hun geld vandoor.

De slachtoffers zijn allen woonachtig in Velserbroek of IJmuiden. Gelukkig zijn er beelden van de personen die met de onderschepte bankpassen zijn gaan pinnen.

update
teaser-date

03-10-2019 14:58

Na onze uitzending van 1 oktober meldde al snel een van de verdachten zich bij de politie. Hij is vermoedelijk de man die werd gefilmd bij geldautomaten in onder meer Amstelveen, Leiderdorp en Haarlem. Ook zou hij bij supermarkten in Almere voor ruim € 2.000 aan postzegels hebben afgerekend met buitgemaakte bankpassen. Deze man is aangehouden.

Heemskerk en Hilversum

Verdachte in Hilversum en Heemskerk Preloader
Verdachte in Hilversum en Heemskerk
Verdachte in Hilversum en Heemskerk Preloader

Op donderdag 28 februari verschijnt een man bij een geldautomaat in Heemskerk. Enkele weken later, op zaterdag 6 april, duikt dezelfde man ook op in Hilversum.

Bussum

Verdachte pint twee keer in Bussum Preloader
Verdachte pint twee keer in Bussum
Verdachte pint twee keer in Bussum Preloader

Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart neemt een brildragende man geld op aan de Brediusweg in Bussum. Hij had een witte capuchontrui of -vest aan met daarover een jack met camouflageprint.

Amsterdam en Almere

Verdachte in Amsterdam, 30 april 2019 Preloader
Amsterdam, 30 april 2019
Verdachte in Amsterdam, 30 april 2019 Preloader

En ook op dinsdag 30 april wordt er fraude gepleegd met een nieuwe bankpas, nu in Amsterdam. De bankpassen werden overigens niet alleen gebruikt voor cash, er zijn ook twee nieuwe iPhones mee gekocht bij een Amac-filiaal in Almere.

Wie zijn de mannen op de beelden?

Herkent u één van de verdachten? Ze maakten samen duizenden euro’s aan geld en spullen buit. Herkent u één van hen, geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Elf mensen werden gedupeerd in deze omvangrijke zaak. Wilt u uw steun aan hen uitspreken, gebruik dan de link hieronder om een bericht achter te laten.

Stuur een sterktewens

 

Kijk ook eens naar